Znojmo: Výkupy pozemků pro protipovodňové hráze začaly

01.10.2010 14:15

Všichni vlastníci pozemků, které jsou potřeba pro výstavbu protipovodňových opatření, souhlasí s jejich odprodejem či směnou.

Znojmo: Výkupy pozemků pro protipovodňové hráze začaly

Domluveno. Všichni vlastníci pozemků, které jsou potřeba pro výstavbu protipovodňových opatření, souhlasí s jejich odprodejem či směnou. Znojemské radnici se podařilo dotáhnout do zdárného konce jednání se všemi jedenapadesáti zahrádkáři. Úterní zastupitelstvo tak mohlo schválit prvních dvacet smluv o koupi a převodu pozemků.

Jednání probíhala tři roky a ne vždy byla jednoduchá. „Většina občanů pochopila, že mohou pomoci stovkám dalších Znojmáků. Některá jednání byla složitější. S každým jsme ale jednali osobně a snažili se najít společně řešení," potvrdil místostarosta Jan Blažíček. Radnice přitom funguje pouze v roli zprostředkovatele. Obec je povinna připravit území, zajistit výkupy pozemků, zadat a zaplatit projekty a vyřídit územní rozhodnutí. Příjemcem dotace a investorem pak je státní podnik Povodí Moravy. Svůj úkol Znojmo splnilo na výbornou. Situace podobná obchvatu se díky vstřícnému a otevřenému jednání s majiteli pozemků v případě hrází nebude opakovat.

Více:
Znojmo: Na zastávkách mohou občané poslat vzkaz pro radnici

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…