Znojmo: Vyrazte na jedinečnou prohlídku radniční věže Z podzemí až do oblak

23.03.2017 19:58

Pokud se zajímáte o památky města Znojma, je vám více než 15 let a nevadí vám ne zrovna pohodlné stoupání po zaprášených schodech, budete mít jedinečnou příležitost si důkladně prohlédnout radniční věž.

Znojmo: Vyrazte na jedinečnou prohlídku radniční věže Z podzemí až do oblak
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

„Prohlídka je určená pro opravdové fajnšmekry, protože je s výkladem průvodce, zabere téměř dvě hodin a zdolat některé schody věže je opravdová lahůdka,“ říká místostarosta Jan Grois, který si prohlídku cvičně dnes s novináři vyzkoušel. Návštěvníci mohou unikátní prohlídku radniční věže absolvovat v neděli 2. dubna (více informací viz níže).

Prohlídka začíná od základů věže ve Znojemském podzemí, postupuje jednotlivými patry věže, kde budou moci návštěvníci nahlédnout do běžně uzavřených prostor až na vrchní ochoz věže. „Prohlídka je určena spíše pro místní, pro ty, kteří se zajímají o historii a chtějí vidět zákoutí, která jsou jinak nepřístupná. Jelikož musí být radniční věž v době těchto speciálních prohlídek zavřená a na prohlídku se dostane omezený počet návštěvníků, plánujeme dělat je mimo turistickou sezónu. Pokud tedy bude zájem ze strany návštěvníků, určitě na podzim nabídneme více termínů,“ dodává František Koudela, ředitel Znojemské Besedy, pod kterou provoz radniční věže spadá.

I když prohlídky jsou v neděli, sváteční oblečení tentokrát nechte doma. Prohlídka je fyzicky náročná, takže prosím zvažte své reálné možnosti. Pokud Vás prohlídka láká, rezervujte si ji na www.podzemiznojmo.cz, případně na e-mail vez@znojemskabeseda.cz nebo telefonicky na číslo tel. +420 739 389 094 či osobně ve věži. Počet zájemců na jednotlivé prohlídky je omezen! REZERVACE NUTNÁ! Sraz účastníků na Obrokové ulici před radniční věží.

Termíny prohlídek:
2. dubna v 10.00 a 14.00 h.
Vstupné je jednotné 50,- Kč

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…