Znojmo: Zastupitelé podpořili Vinobus, vzdělávání i cestovní ruch

25.02.2017 13:41

Na svém posledním zasedání schvalovali zastupitelé mj. tzv. individuální dotace, tj. dotace, které svým charakterem nezapadají do jednotlivých vyhlášených dotačních programů. Celkově zastupitelé v rámci individuálních dotací rozdělili 1 600 000 korun, dalších 50 000 korun schválili menším projektům radní.

Znojmo: Zastupitelé podpořili Vinobus, vzdělávání i cestovní ruch
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Nejvyšší částkou zastupitelé podpořili jedinou vysokou školu ve městě – Soukromou vysokou školu ekonomickou, která má ve Znojmě už více než desetiletou tradici. Milion korun obdržela škola na provoz, dalších 300 000 na podporu vědy a výzkumu. Podpora vysoké školy je na místě: snahou radnice totiž je, aby vzdělaní lidé mohli zůstávat ve Znojmě, nikoliv aby byli nuceni odcházet za vzděláním do větších měst, kde hodně z nich zůstává i po ukončení školy.

Dotaci zastupitelé schválili také unikátnímu vinařskému turistickému autobusu – Vinobusu VOC Znojmo, a to ve výši 200 000 korun. Vinobus VOC Znojmo byl novinkou loňské nabídky pro turisty na Znojemsku. Díky němu mohli návštěvníci v sezoně jednoduše zavítat ze samotného centra Znojma do různých sklepů a vinařství na Znojemsku, aniž by museli řešit, jak se dopraví tam i zpět. Na svou další sezónu se Vinobus chystá i letos.

Žádosti do 50 000 korun schvalovali pouze radní

Dotaci 50 000 korun na podporu aktivit v oblasti cestovního ruchu zastupitelé schválili Cyklo Klubu Kučera, a to na tisk propagačních materiálů a map, na podporu účasti na veletrzích nebo na náklady spojené s provozováním speciálního turistického informačního centra.

Částkou 50 000 korun zastupitelé podpořili žádost Nadačního fondu sv. Hypolita, která se týkala dalšího rozvoje činnosti muzea Velké Moravy na Hradišti.

Žádosti do 50 000 korun schvalovali pouze radní, do zastupitelstva tyto žádosti jít nemusí, a tak radní podpořili částkou 20 000 korun žádost spolku Dorka na pořádání Summer English Campu 2017 a částkou 30 000 korun žádost obecně prospěšné společnosti Podané ruce, jejímž posláním je pomoci osobám, které se ocitly v nepříznivé sociální situaci spojené s užíváním návykových látek nelegálního typu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.