Znojmo deklarovalo své partnerství s Chrudimí

22.06.2017 6:30

Zastupitelé města schválili na svém pondělním zasedání užší spolupráci mezi městy Znojmo a Chrudim.

Znojmo deklarovalo své partnerství s Chrudimí
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Tato dvě města pojí členství ve Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska a díky společným aktivitám sdružení a několika setkání došli představitelé obou měst k názoru, že existují oblasti, které nabízí další rozvoj spolupráce.

Potenciál spolupráce se skrývá v několika oblastech společenského života měst. I tak na partnerství nahlíží místostarosta Znojma Jan Grois, který vedl znojemskou delegaci na posledním společném jednání v Chrudimi. „Předpokládá se zejména vzájemná podpora volnočasových aktivit mládeže a seniorů. Nové zkušenosti je nutné neustále získávat a aplikovat také v oblasti vzdělávání, sportu a při rozvoji kultury a cestovního ruchu. Proto jsme rádi, že jsme s Chrudimí našli společnou řeč,“ uvedl Grois.

Města tak doufají, že se spolupráce v daných oblastech vyvine v oboustranně prospěšnou aktivitu, která umožní dlouhodobé předávání zkušeností samospráv. K tomu by mimo jiné měly sloužit i konzultace poznatků komunální sféry a činnosti místních spolků nebo zkušenosti ze sociálních aktivit.

Znojemská delegace Chrudim navštívila 30. května a zasedání se zúčastnili místostarostové Znojma, Jan Grois a Jan Blaha, i zástupci odboru školství, kultury a památkové péče a komise pro kulturu, cestovní ruch a památkovou péči. Byly probrány možnosti spolupráce a po předání potřebných informací jednání vyústilo v podání návrhu na Deklaraci o spolupráci. Oficiální podpis deklarace o spolupráci starosty obou měst se předpokládá v září letošního roku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…