Znojmo jako jediné získalo dvě ocenění za odpad

05.12.2015 15:42

Na konci listopadu město Znojmo potvrdilo, že to s odpady umí. Dosáhlo totiž nejlepšího výsledku v soutěži měst a obcí ve sběru vyřazených elektrozařízení v kategorii Město s největším počtem vyvezených wintejnerů VMS. Navíc se Znojmo umístilo na pátém místě v třídění separovaného odpadu. Ze soutěže My třídíme nejlépe si Znojmo jako jediné město odvezlo hned dvě ocenění.

Znojmo jako jediné získalo dvě ocenění za odpad
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Rád bych tímto poděkoval všem občanům města Znojma, kteří třídí odpad a dbají tak na naše životní prostředí, ať se jedná o elektrospotřebiče, či separovaný odpad. Rovněž děkuji společnosti Elektrowin, že nám tímto usnadňují zpětný odběr elektrozařízení,“ uvedl místostarosta Znojma Ludvík Hekrle, který převzal ocenění, diplom a šek v hodnotě 20 tisíc korun.

Ocenění v soutěži My třídíme nejlépe získalo Znojmo za nejlepší sběr vyřazených elektrozařízení, resp. největší počet vyvezených velkoobjemových kontejnerů, tzv. wintejnerů, které jsou umístěny ve sběrných dvorech od společnosti Elektrowin a.s. Celkem se vyvezlo 13 kusů kontejnerů a hmotnost odvezených elektrických spotřebičů činila za období říjen 2014 až září 2015 40 tun. V kategorii nad deset tisíc obyvatel se v třídění separovaného odpadu znojemští obyvatelé umístili na krásném pátém místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…