Znojmo uctí památku Václava Havla v pátek ve 12 hodin minutou ticha

20.12.2011 20:42

Město Znojmo dnes vyvěsí k uctění památky prvního polistopadového prezidenta Václava Havla na objektu radnice na ulici Obroková spolu s černou vlajkou také státní vlajku, která bude stažena na půl žerdi.

Znojmo uctí památku Václava Havla v pátek ve 12 hodin minutou ticha
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Kondolenční kniha k vyjádření soustrasti s úmrtím tohoto významného politika je k dispozici od pondělních ranních hodin ve vestibulu Znojemské radnice na Obrokové ulici. Kniha zde bude umístěna po celý týden. Poté bude zaslána paní Dagmar Havlové.

„Lidé  již během včerejšího dne  přicházejí  zapálit  svíčky a píší vzkazy do kondolenční knihy,“ řekl starosta města Znojma Ing. Vlastimil Gabrhel.

Ve dnech Státního smutku se rozhodlo vedení města Znojma zrušit naplánované akce, a to slavnostní předání přístavby azylového domu a také slavnostní předání nově zateplených budov ZŠ Pražská.

Vedení města se také rozhodlo změnit páteční program Znojemského adventu. „Středeční a čtvrteční adventní program na Masarykově náměstí, ve kterém se představí děti ze znojemských základních a mateřských škol, ponecháme beze změny. Děti se na tato vystoupení pilně připravovaly několik týdnů. Nechtěli jsme je zklamat tím, že by jejich úsilí přišlo vniveč,“ uvedla tisková mluvčí znojemské radnice Renáta Bártová.

V den státního pohřbu – v pátek 23. 12. 2011 - zruší Znojmo kompletní odpolední i večerní adventní program na Masarykově náměstí.

Namísto něho uspořádá město Znojmo pietní akt na Masarykově náměstí.

„Všichni zaměstnanci městského úřadu budou mít v pátek zkrácenou pracovní dobu do 11.45 hodin. Poté se přesunou na Masarykovo náměstí, kde ve 12.00 hodin uctí památku exprezidenta Václava Havla minutou ticha,“ prozradil starosta Znojma.

„Budeme rádi, když se k nám v pátek připojí také další občané města Znojma, a všichni si tak společně připomeneme památku zesnulého exprezidenta,“ uvedl starosta Znojma Ing. Vlastimil Gabrhel.

Po pietním aktu bude do 18.00 hodin na Masarykově náměstí vystaven na podiu stojan s fotografií Václava Havla a smuteční věnec.

Program pietního aktu dne 23. 12. 2011 na Masarykově náměstí:

11.50 -  uvítání občanů a zástupců města Znojma na smutečním setkání
12.00 – minuta ticha
12.05 – krátký proslov místostarosty Jana Groise a položení věnce na stojan k fotografii pana Václava Havla
12.10 – církevní rozloučení povede pan Mons. Jindřich Bartoš, děkan znojemský
12.15 – závěrečná píseň od Marty Kubišové – Píseň pro Martu a zazní státní hymna

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…