Zoo Praha otevřela své brány lidem s handicapem

10.09.2015 13:47

Zoologická zahrada hl. m. Prahy ve středu uspořádala Den pro osoby se zdravotním postižením. Akci, kterou si ve spolupráci s pražskou zoo vzala na starost Asociace poskytovatelů sociálních služeb, navštívilo více jak 1 200 osob. Zahájení se osobně účastnily primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová a radní pro sociální oblast a školství Irena Ropková.

Zoo Praha otevřela své brány lidem s handicapem
Foto: red
Popisek: Nové logo ZOO Praha

Den v zoo pro osoby se zdravotním postižením byl spojen s různými atrakcemi v podobě krmení zvířat a společných setkání u vybraných expozic. Vstupenky za symbolickou korunu poskytla zoologická zahrada. Celou akci zahájila primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová. „Dnešní Den v zoo je důkazem, že pražská zoologická zahrada je otevřena skutečně všem lidem. Nesmíme nikdy zapomínat, že v hlavním městě žijí lidé s handicapem, kteří ale mají právo na stejné věci jako ti zdraví. Jsem velmi ráda, že pražská zoo jde v tomto směru příkladem,“ řekla mimo jiné primátorka.

S nápadem uspořádat celou akci přišla Asociace poskytovatelů sociálních služeb. „Asociace poskytovatelů sociálních služeb je spolehlivým partnerem Prahy v sociální politice a jsem ráda, že uspořádání této akce iniciovala,“ uvedla radní Ropková. „Handicapovaní nepotřebují jen sociální služby, jak si bohužel mnozí myslí. Jsou to lidé, kteří se jako my rádi baví a mě těší, že se nám podařilo pro ně dnešní den v zoo uspořádat,“ dodala.

Návštěvníci si během celého dne mohli projít kompletní zoologickou zahradu. Ta patří k nejnavštěvovanějším turistickým atrakcím v České republice a zároveň se snaží o co největší míru bezbariérovosti. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…