"Oranžové ženy" vycestovaly do europarlamentu

11.10.2015 22:47

Do Evropského parlamentu ve Štrasburku vyjela delegace především sociálně-demokratických žen z bruntálského regionu. Studijní pobyt, který proběhl na pozvání europoslance Jana Kellera, se uskutečnil od úterý 6. do čtvrtka 8. října 2015.

"Oranžové ženy" vycestovaly do europarlamentu
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Z Ostravy a Olomouce v úterý 6. října 2015 ráno vycestovaly převážně sociálně-demokratické ženy z Moravskoslezského kraje, také z bruntálského regionu. Události se například zúčastnila manželka poslance Parlamentu ČR Ladislava Velebného Marie Velebná, starostka Václavova u Bruntálu Jarmila Pavlíková. Ženy doprovázeli i asistenti poslance Radek Vráblík a Aleš Šupina.

Delegace večer přijela do francouzské vesnice Ribeauvillé na Alsaské vinné stezce, kde degustovala vína ve sklípku a nakonec se zde i ubytovala. Na druhý den, ve středu 8. října 2015, čekala české hosty ve Francii návštěva Evropského parlamentu, kde diskutovali s europoslancem zvoleným za ČSSD Janem Kellerem a dozvěděli se zajímavosti o historii EU.

Nechybělo ani společné fotografování a sledování plenárního zasedání Evropského parlamentu. Delegace také čekala podvečerní projížďka lodí, prohlídka centra Štrasburku a slavnostní večeře za účasti profesora Jana Kellera. Třetí den po cestě zpátky do České republiky všichni obdivovali městečko Meersburg u Bodamského jezera v Německu.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…