Poslance Kaňkovského čekají na Žďársku pestrá tematická setkání

24.02.2016 9:56

Ve středu 24. února čeká Víta Kaňkovského (KDU-ČSL) poslanecký den na Žďársku, který bude také věnován problematice zdravotnictví a sociálních služeb v Kraji Vysočina, otázkám školství i tématům, která řeší komunální politici obcí a měst Žďárska.

 Poslance Kaňkovského čekají na Žďársku pestrá tematická setkání
Foto: vitkankovsky.cz
Popisek: Vít Kaňkovský

Středeční dopoledne stráví Vít Kaňkovský v Novém Městě na Moravě, kde se setká se starostou města Michalem Šmardou a následně navštíví novoměstskou okresní nemocnici, aby si zde prohlédl nejen moderní pracoviště Urgentního příjmu, ale také prodiskutoval s ředitelkou Věrou Palečkovou, a dalšími členy vedení nemocnice, problematiku financování lůžkové péče, problém s narůstajícím nedostatkem jak lékařů, tak nelékařských pracovníků, s tím související chystané změny ve vzdělávání a seznámil se se stavem přípravy nemocnice na instalaci magnetické rezonance.

Po poledni zavítá poslanec Kaňkovský na žďárské Biskupské gymnázium, aby s panem ředitelem Jiřím Cočevem projednal i některé aktuální otázky českého školství jako je diskutované téma inkluze, šikany ve školách apod.

Zajímá mě především fungování a financování

Větší část dne bude věnovat poslanec Kaňkovský problematice poskytování sociálních služeb: „Čeká mě například návštěva žďárského charitního centra služeb Klubu v 9 pro podporu duševního zdraví pro dospělé lidi s duševním onemocněním. Zajímá mě především fungování a financování poskytovaných služeb. Chci se zde setkat s klienty a zaměstnanci tohoto zařízení a vyslechnout si jejich zkušenosti, podněty“. Toto centrum podporujeme nácvik a rozvoj schopností a dovedností vedoucích k začlenění klientů do jejich přirozeného prostředí. Vít Kaňkovský ke své návštěvě doplnil: „ Odpoledne budu mít příležitost setkat se s řediteli jednotlivých oblastních Charit z Kraje Vysočina, se kterými budu zcela jistě hovořit o financování poskytovaných služeb, ale i chystaný změnám v sociální oblasti. Setkání považuji za velmi důležité, protože coby místopředseda Výboru pro sociální politiku musím být v přímém kontaktu jak s příjemci, tak i poskytovateli sociálních služeb a jejich připomínky a podněty nejen slyšet, ale snažit se najít taková řešení v rámci legislativy, aby byly tyto služby dostupné všem a to především v momentě, kdy je klient akutně potřebuje.“

Závěr poslaneckého dne bude patřit diskusnímu setkání poslance s komunálními politiky zvolených za KDU-ČSL v regionu Žďárska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.