Pražští lidovci oslaví 17. listopad již po sedmé Velkou mší za svobodu

14.11.2014 7:34

V pořadí již šestá Mše svatá na poděkování Bohu a Sv. Anežce české za 25 let svobody letos připomene události 17. listopadu na Národní třídě. Letošní vzpomínková a děkovná mše se uskuteční 17. listopadu v Kostele sv. Voršily, Národní 8, Praha 1, od 10.00 hodin.

 Pražští lidovci oslaví 17. listopad již po sedmé Velkou mší za svobodu
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Tradici děkovných mší za 17. listopad založil s přáteli předseda pražské KDU-ČSL Jan Wolf. Chtěli společně připomenout lidem den, při kterém policie mlátila na Národní třídě demonstranty a řádoví bratři Františkáni je ukrývali před pendreky a mlátícími kordony za zdmi kláštera.

Každou z těchto jubilejních mší celebroval vždy jeden z významných českých biskupů. Letos, v roce 25.výročí, ji bude celebrovat 36. arcibiskup pražský, metropolita a primas český kardinál Dominik Duka.

"Původně to měla být jen jedna mše, ale hned ta první měla u věřících obrovský úspěch. Hned po skončení mše vyrazili lidé k památníku na Národní třídu, zpívali, vzpomínali... a tak jsme to opatrně zkusili i příští rok. A lidí přišlo mnohem víc. Letošní mše u sv.Voršily není určitě poslední," říká Jan Wolf, zakladatel této významné pražské tradice.

Jak sám říká, na mše chodí po léta i lidé nevěřící, účastníci tehdejších událostí, kteří si tradici osvojili z piety a jako vzpomínku na listopad 1989.Pražská organizace KDU-ČSL zve srdečně širokou veřejnost na tuto nejen duchovní, ale i společenskou akci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…