Senátorka Vítková: Šijeme roušky pro pracovníky Domova pro seniory

28.03.2020 7:35

V naší republice se objevil obrovský nedostatek roušek pro všechny obyvatele v souvislosti s bojem proti koronaviru. Díky iniciativě mnoha jednotlivců, spolků, organizací a dalších ochotných lidí vzniklo tzv. „šití roušek“, do kterého se aktivně zapojila i senátorka za KDU-ČSL Jaromíra Vítková.

 Senátorka Vítková: Šijeme roušky pro pracovníky Domova pro seniory
Foto: senat.cz
Popisek: Jaromíra Vítková

„I já jsem se zapojila a s dalšími dobrovolnicemi jsme ušili za 2 dny 105 roušek pro pracovníky Domova pro seniory v Černé Hoře. Další roušky šijeme dál. Díky této obrovské občanské iniciativě, která vzešla mezi lidmi, pokrýváme místa, kde roušky chybí. V této době to byla nejrychlejší pomoc potřebným," uvedla senátorka, která využila své zkušenosti z mladých let, kdy bylo běžné, že se doma šilo oblečení pro celou rodinu.

„Pozitivní bylo, že se přidaly vrstevnice a v malé skupince jsme našily větší množství roušek. Vlastní materiál jsme si přinesly každá z domova. Srdečná atmosféra a vzájemná podpora mezi sebou nechyběla v této těžké době. Tato akce nás obohatila i duševně a při práci jsme se i zasmály. Vznikla na dva dny tzv. parta hic, ve které se zapojila i moje asistentka i její maminka s kolegyněmi učitelkami ZŠ Boskovice Sušilova,“ přiblížila s úsměvem Vítková.

„Tímto bych chtěla vyjádřit velké poděkování všem, kteří se do této aktivity zapojili a pomohli svým blízkým či tam, kde to potřebují,“ dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.