TOP 09: Jsme na straně svobodného podnikání

11.09.2018 14:23

Poslanecká sněmovna má na programu své nadcházející schůze 10 návrhů zákonů z dílny TOP 09. Prvním okruhem jsou návrhy, které mnohem více otvírají pracovní trh pro matky s dětmi. Je to zejména návrh na snížení odvodů z částečných úvazků a zvýšení limitů u dohod o pracovní činnosti.

 TOP 09: Jsme na straně svobodného podnikání
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

„Řada rodičů, především matky s malými dětmi, řeší, jak zůstat v kontaktu se svou profesí a zároveň se věnovat svým dětem. Jedním z řešení je podpora částečných úvazků, které dnes firmy příliš nepoužívají kvůli vysokým odvodům. Náš návrh sníží odvody tak, aby odpovídaly skutečnému výdělku. S tím souvisí i naše podpora dětských skupin, které umožňují flexibilní péči o malé děti,“ uvedla poslankyně TOP 09 Helena Langšádlová. Do tohoto okruhu patří i návrh na spravedlivější mateřskou rušící strop, který diskriminuje vzdělané a kvalifikované matky.

V druhém okruhu pak TOP 09 navrhuje zrušit zákonná ustanovení z minulého volebního období, která omezila svobodu podnikání. Patří sem návrh na zrušení EET, prokazování původu majetku, zrušení trestného činu přípravy daňového podvodu a zrušení cenzury internetu. Budeme také hájit náš návrh, aby o zajišťovacích příkazech rozhodoval nezávislý soud.

„Je nepřípustné, jak finanční správa likviduje firmy za pomoci zajišťovacích příkazů, přestože k tomu mnohdy nemá žádný reálný důvod. To vyplývá z řady rozhodnutí soudů, které finanční správa již prohrála. Po zajišťovacích příkazech tak zůstávají zlikvidované firmy a zničené životy lidí, kteří do té doby poctivě podnikali. To nelze v právním státě tolerovat, proto musí o vydání zajišťovacího příkazu rozhodovat pouze nezávislý soud,“ říká předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek.

Návrhem, na který netrpělivě čeká řada našich občanů pracujících v zahraničí, je uzákonění korespondenční volby. Tento návrh je předmětem dlouhodobé politické snahy TOP 09 a pokusíme se o něm teď přesvědčit tuto sněmovnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…