AKČR: K sankcím přijatým EU vůči Ruské federaci

30.07.2014 17:21

Stanovisko Asociace krajů ČR k sankcím přijatým EU vůči Ruské federaci.

AKČR: K sankcím přijatým EU vůči Ruské federaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Asociace krajů ČR dlouhodobě spolupracuje s podnikateli a firmami v jednotlivých krajích na posilovaní regionálních ekonomik,udržovaní a posilování zaměstnanosti a v rámci regionální ekonomické diplomacie i na podpoře rozvoje ekonomických vztahů s regiony v EU i mimo EU, včetně Ruské federace a Ukrajiny. Hluboce litujeme probíhajícího ozbrojeného konfliktu a všech jeho obětí, věříme,že pouze diplomatické řešení může přinést zklidnění situace a ukončení ozbrojených střetů. Podporujeme zahraniční politiku vlády ČR, máme zároveň zájem na stabilních vztazích s regiony Ruské federace i Ukrajiny,které kraje ČR trpělivě budovaly v posledních 10 letech.

Zítra začnou platit nové zpřísněné sankce EU vůči Ruské federaci. Věříme, že vláda zohlední při jejich implementaci českých firem a subjektů, které realizují nebo mají nasmlouvány kontrakty v jednotlivých regionech Ruské federace či s podnikatelskými subjekty z Ruské federace.
Žádáme vládu o zpracovaní dopadové studie na český průmysl a ekonomiku země i jednotlivých regionů včetně cestovního ruchu a lázeňství a její projednaní s Asociací krajů ČR a podnikatelskými komorami či svazy.

Situaci v jednotlivých krajích budeme ve spolupráci se sociálními partnery-zaměstnavateli a odbory průběžně monitorovat prostřednictvím krajských tripartit.

V případě déletrvajících či rozšířených sankcí či eventuálních vznikajících sociálních problémů spojených například s ohrožením zaměstnanosti, požádáme o společné jednaní vlády, Asociace krajů ČR a dotčených sociálních partnerů-podnikatelských komor či svazů a odborů o možných kompenzačních opatřeních negativních dopadů uplatňování sankcí zejména na zaměstnanost v dotčených regionech.
 

Michal Hašek,předseda AKČR a hejtman Jihomoravského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Asociace krajů ČR

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…