ANO: Andrej Babiš rozhodně není ten, kdo řešení vládní krize protahoval a komplikoval

22.05.2017 13:07

Hnutí ANO pro Královéhradecký kraj vyjadřuje otevřenou podporu Andreji Babišovi.

ANO: Andrej Babiš rozhodně není ten, kdo řešení vládní krize protahoval a komplikoval
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Vedení Hnutí ANO pro Královéhradecký kraj se shodlo na vyjádření otevřené podpory Andreji Babišovi. „Jsme hluboce přesvědčeni, že Andrej Babiš byl nejlepším polistopadovým ministrem financí. Zároveň se domníváme, že ač krizi vlády nerozpoutal, svým konstruktivním přístupem zásadním způsobem přispěl k jejímu vyřešení a umožnil ministrům za Hnutí ANO dokončit na ministerstvech svou práci,“ řekl předseda krajského Hnutí ANO Pavel Plzák.

Vyjádření otevřené podpory Andreji Babišovi je reakcí na poslední události na české politické scéně. Hnutí ANO pro Královéhradecký kraj považuje krizi vlády za uměle vyvolaný krok, který byl podpořen bezprecedentní kampaní s využitím zmanipulovaných odposlechů. „Andrej Babiš přesto nepodlehl hysterii a velmi konstruktivním přístupem pomohl k vyřešení krize ve prospěch všech občanů této země. Ministerstva budou fungovat dál a ministři budou moci během pěti měsíců, které zbývají do voleb, dotáhnout své úkoly,“ dodal předseda Krajského Hnutí a poslanec Pavel Plzák. Hnutí ANO pro Královéhradecký kraj považuje právo kohokoliv demonstrovat proti čemukoliv za jednu ze základních občanských svobod. „Na jednu stranu jsem ráda, že každý v této zemi může veřejně ventilovat svůj názor. Na druhou stranu mě mrzí, že se lidé, kteří se takových demonstrací účastní, nedívají na současnou vládní krizi objektivně a s dostatkem informací. Andrej Babiš rozhodně není ten, kdo řešení současné vládní krize protahoval a komplikoval. Je to úplně naopak,“ komentovala středeční akci na Masarykově náměstí v Hradci Králové lídryně kandidátky do parlamentních voleb za Hnutí ANO v Královéhradeckém kraji Klára Dostálová. Hnutí ANO pro Královéhradecký kraj zároveň podporuje Ivana Pilného jako kandidáta na nového ministra financí. Ivan Pilný byl zvolen poslancem ve volbách do PČR 2013 právě za Královéhradecký kraj a jako bývalý vrcholový manažer má k řízení resortu financí výborné předpoklady. Jeho nominace na post ministra financí ukazuje, že Hnutí ANO v Královéhradeckém kraji produkuje mimo jiné i velmi kvalitní odborníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

14:17 Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k levicovosti politiky.