ANO: Celostátní volební sněm se uskuteční 28. února a 1. března

25.11.2014 14:38

Třetí celostátní volební sněm hnutí ANO se uskuteční o víkendu 28. února a 1. března. Na dnešním jednání termín schválily předsednictvo a výbor hnutí. Nominační krajské sněmy se uskuteční do konce ledna, oblastní sněmy do 18. ledna.

ANO: Celostátní volební sněm se uskuteční 28. února a 1. března
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

Podle nominačního klíče by měly krajské organizace na sněm vyslat celkem 161 delegátů. Včetně výboru a předsednictva by se tak kongresu mělo zúčastnit 184 delegátů.

Hnutí, jemuž předsedá ministr financí Andrej Babiš, je po říjnovém odchodu nynější eurokomisařky Věry Jourové do Bruselu bez jediného místopředsedy.

Ostatní čtyři místopředsedové, kteří byli zvoleni na sněmu v březnu 2013, rezignovali záhy po sněmu a jejich místa dosud nebyla obsazena. ANO tak má nyní osm řadových členů předsednictva. O svolání sněmu, který by vedení strany doplnil, Babiš mluvil už na jaře letošního roku, jeho termín ale několikrát odložil.

Babiš založil ANO v roce 2011. Ustavující sněm, který zvolil Babiše předsedou, se konal v srpnu 2012. ANO je nyní součástí vládní koalice. V předčasných sněmovních volbách, které se konaly na konci loňského října, skončilo druhé se ziskem 18,65 procenta, což mu vyneslo 47 mandátů ve Sněmovně. Od té doby ale posiluje, podle aktuálního volebního modelu agentury STEM by ANO nyní volby do Sněmovny vyhrálo se ziskem 32 procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…