ANO: Do čela krajské kandidátky v Libereckém kraji byla navržena Jitka Volfová

23.02.2016 15:42

Nominaci ještě musí potvrdit výbor hnutí ANO. Členové Hnutí ANO v Libereckém kraji v pátek 19. února 2016 na krajském sněmu zvolili do čela kandidátky pro krajské volby v roce 2016 Jitku Volfovou.

ANO: Do čela krajské kandidátky v Libereckém kraji byla navržena Jitka Volfová
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Za Hnutí ANO působí jako zastupitelka města Česká Lípa, kde také pracuje jako vedoucí oddělení Hospodaření s majetkem v Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových.

Jaroslav Kratochvíl a Robert Gamba, kteří se rovněž ucházeli o post lídra Hnutí ANO pro krajské volby, byli navržení do první desítky kandidátů.

„Jitka Volfová je podle většiny členů Hnutí ANO v Libereckém kraji ideální kandidátkou na hejtmanku, a to díky svým zkušenostem ve státní sféře i v soukromém sektoru, což potvrdili svým hlasováním na krajském sněmu,“ říká poslankyně a pověřená místopředsedkyně Hnutí ANO v Libereckém kraji Jana Pastuchová s tím, že Krajský sněm tak přehlasoval původní návrh Krajského předsednictva.

Ředitel českolipské nemocnice Jaroslav Kratochvíl a bývalý dlouholetý vedoucí odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu na Krajském úřadu

Libereckého kraje Robert Gamba, o kterých se před krajským sněmem mluvilo jako o možných krajských lídrech, na kandidátce zůstávají. „Pan Kratochvíl je odborníkem na zdravotnictví, pan Gamba zase na školství. Jsme proto velice rádi, že s námi do letošních krajských voleb půjdou, přestože krajský sněm zvolil do čela někoho jiného,“ doplňuje Jana Pastuchová.

Na krajském sněmu byla rovněž navržena nová předsedkyně krajského Hnutí ANO, a to Daniela Kysilková, místostarostka Stráže nad Nisou a dosavadní předsedkyně oblastní organizace Hnutí ANO v Liberci. Měla by vystřídat libereckého primátora Tibora Batthyányho, který nedávno z funkce odstoupil z důvodu velkého pracovního vytížení. I tento návrh ještě musí posvětit Předsednictvo Hnutí ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…