ANO: Evropa se musí k situaci za svou hranicí stavět aktivně

03.03.2014 18:49

Hnutí ANO jako aktivní součást vládní koalice zásadně odsoudilo narušování územní celistvosti a svrchovanosti Ukrajiny ruskou vojenskou silou.

ANO: Evropa se musí k situaci za svou hranicí stavět aktivně
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

Česká republika musí v rámci svého členství v NATO a Evropské unii prosazovat maximálně možný tlak mezinárodního společenství, který povede k opětovnému dodržování mezinárodního práva v regionu.

Moskva obsazováním pozic na ukrajinském Krymu ukazuje, že dává přednost silovým a riskantním řešením před diplomatickými. Prohlášení Moskvy o tom, že pouze chrání ruské obyvatele na Krymu, zde neobstojí. Rusko naopak posilováním vojenské síly na Krymu napětí podněcuje, čímž ohrožuje všechny obyvatele oblasti, stejně jako bezpečnost východní Evropy.

Hnutí ANO - jak je ostatně obsaženo v jeho programu pro volby do Evropského parlamentu - přikládá mimořádnou pozornost stabilizaci prostoru sousedícího s Evropskou unií a zvyšování role EU ve světě, včetně bezpečnostní.

Hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: ANO

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině