ANO: Jana Pastuchová ukázala své záchranářské dovednosti

26.08.2014 16:31

Na úpatí sjezdovek v Albrechticích v Jizerských horách v sobotu 23. srpna havarovalo nákladní vozidlo, na zemi zůstal ležet zraněný řidič a kolem se rozlily nebezpečné chemikálie. Během okamžiku dorazila jednotka hasičů a příslušníci armády 31. pluku radiační, chemické a biologické ochrany z Liberce. Tomu, jak likvidují následky havárie, včetně dekontaminace zraněného a okolí vozidla, přihlíželo pět stovek lidí.

ANO: Jana Pastuchová ukázala své záchranářské dovednosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mgr. Jana Pastuchová (ANO)

Den integrovaného záchranného systému se do Albrechtic v Jizerských horách vrátil po devíti letech, a to pod záštitou poslankyně Jany Pastuchové a senátora a starosty Albrechtic Jaroslava Zemana. Velice nás potěšilo, že akce vyvolala takový zájem, věřím proto, že se v Albrechticích příští rok zase sejdeme,“ říká Jana Pastuchová.

Na protilehlém kopci se zatím stala další nehoda, ve špatně přístupném terénu se zranilo malé dítě. Práce pro horskou záchrannou službu. Došlo i na slaňování a přesun se zraněným dítětem ve vzduchu na laně. Na parkovišti následně havaroval osobní automobil, řidič zůstal zaklíněn a spolujezdec se dal na útěk. Díky dokonalé spolupráci hasičů, policie a záchranné zdravotnické služby byl řidič okamžitě vystříhán z vraku a připraven na převoz do nemocnice.

„Byly to sice ukázky, snažili jsme se být ale maximálně autentičtí. Alespoň podle výrazů ve tvářích nejmenších návštěvníků se nám to určitě povedlo“, doplňuje Jana Pastuchová, která se jako záchranářka účastnila akce s vyprošťováním zraněného řidiče z osobního automobilu. Celou akci završil přílet vrtulníku a představení Letecké záchranné služby ZZS Libereckého kraje. Několik přeletů, slaňování, zajištění a vyzvednutí pacienta nakonec ukončilo odvolání vrtulníku k opravdovému případu.

Návštěvníci si dále mohli například vyzkoušet, jaké to je při nárazu v automobilu, sledovat ukázky bojového umění Armády ČR, nahlédnout do policejních, hasičských či armádních vozů a zjistit u stánku Českého červeného kříže Jablonce nad Nisou, jak se poskytuje první pomoc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.