ANO Louny: Nechceme podporovat známé politické praktiky

29.12.2014 9:41

Otevřený dopis Zastupitelského klubu ANO Louny panu Ondřeji Soukupovi.

ANO Louny: Nechceme podporovat známé politické praktiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí ANO 2011

Vážený Ondřeji Soukupe, byl jsi aktivním členem Hnutí ANO 2011 od roku 2012, vystupoval jsi za Hnutí ANO 2011 vždy jednotně a nikdy jsi nedal najevo rozdílnost názorů na jakékoliv téma. V průběhu předvolební činnosti jsi se aktivně na veřejnosti zúčastňoval představování cílů a  plánů Hnutí na komunální úrovni, občanům Loun jsi vysvětloval naše programové prohlášení, na kterém jsi se podílel a se kterým jsi byl ztotožněn.

Po volbách do Zastupitelstva města Loun jsi vystoupil z Hnutí  Ano 2011 a následně po ustanovujícím jednání zastupitelstva i z klubu zastupitelů Hnutí Ano 2011. Tento čin jsi oznámil veřejným prohlášením prostřednictvím médií s důrazem na skutečnost, že Tvůj postoj zastupitele bude nezávislý na jakékoliv straně či politickém seskupení.  Avšak velmi krátce po Tvém prohlášení  jsi vstoupil do zastupitelského klubu Volba pro Louny.

Tvé jednání velmi striktně porušuje Morální kodex reprezentanta politického Hnutí ANO 2011, který jsi stvrdil svým podpisem a dle kterého mimo jiné reprezentant hájí a prosazuje programové teze Hnutí. Prohlásil jsi, že budeš postoje Hnutí hájit i po svém zvolení a nezpronevěříš se v tomto slibu pravidelnou podporou jiného politického uskupení.

Nedodržením Tvého písemného slibu a Tvým postojem a jednáním jsi poškodil nejen důvěru voličů Hnutí ANO 2011, ale i stávající zvolené představitele Hnutí ANO 2011. Je velmi překvapující i rychlost, s jakou jsi změnil politické uskupení, což může značit určitou účelovost.

Dobře víš, že lounská veřejnost toužila po změně. Stojí za tím úsilí nemnoha lidí a my jsme se snažili, abychom té změny dosáhli cestou slušného provádění komunální politiky s důrazem na odbornost a funkčnost. Politiku nechceme dělat kvůli moci, ale naším cílem je správné a odborné  vedení, což jsme prokázali při povolebních vyjednáváních.

Nechceme a nebudeme podporovat známé politické praktiky např. za dodržení loajality rozdávat posty. My, zastupitelé města Loun za Hnutí ANO 2011 považujeme Tvé chování za lidsky neomluvitelné a nezbývá nám nic jiného než Tě vyzvat ke složení zastupitelského mandátu.

Domníváme se, že takové řešení je v dané situaci nejrozumnější. Věříme, že se ztotožníš s naší výzvou a pochopíš náš postoj a budeš naši žádost bez problémů a okamžitě akceptovat.

S pozdravem

Zastupitelský klub Hnutí ANO 2011

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…