ANO: Ministři Jourová a Brabec odvrátili v Bruselu nebezpečí s EIA

09.05.2014 12:09

Středeční jednání ministryně pro místní rozvoj Věry Jourové a ministra životního prostředí Richarda Brabce v Bruselu odvrátilo bezprostřední nebezpečí zastavení možnosti čerpání evropských fondů v objemu mnoha desítek miliard korun. Problémem byla několik let neřešená novelizace zákona o posuzování vlivu záměru na životní prostředí (EIA). Zákon je nyní připravován k projednání vládou, účinný má byt od 1. 1. 2015.

ANO: Ministři Jourová a Brabec odvrátili v Bruselu nebezpečí s EIA
Foto: Hans Štembera
Popisek: 1. místopředsedkyně hnutí ANO Věra Jourová

Pokud by nám kvůli nepřijetí novely zákona o EIA Evropská komise zastavila proplacení velkých stavebních projektů, byla by to obrovská komplikace a ztráta. Vyvíjíme úsilí o vyčerpání maximálního objemu z evropských fondů a doháníme skluz v čerpání z minulých let. Pokud by se nám nepodařilo odvrátit nebezpečí s EIA, bylo by toto naše úsilí podstatně znehodnoceno," řekla ministryně Jourová.

"Pevně doufám, že se nám podařilo pana eurokomisaře pro životní prostředí Janeze Potočnika přesvědčit o tom, že po řadě nenaplněných českých slibů z minulosti lze konečně věřit novým ministrům, že dodrží harmonogram přijetí tohoto důležitého zákona," řekl ministr Brabec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …