ANO: Na krajském sněmu bylo zvoleno nové vedení

27.01.2015 18:30

V sobotu 24. ledna se v Plzni sešli delegáti oblastních organizací ANO z Plzeňského kraje.

ANO: Na krajském sněmu bylo zvoleno nové vedení
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

40 delegátů na sněmu zvolilo nové vedení krajské organizace. Dalším zásadním bodem bylo potvrzení krajské nominace do vedení hnutí ANO v České republice. Delegáti potvrdili nominaci Andreje Babiše na místo předsedy hnutí ANO. Do vedení hnutí dále nominovali Jaroslava Faltýnka a staronového krajského předsedu Jana Volného.

V sobotu se po deváté hodině ráno začali do sálu restaurace ALFA v Plzni sjíždět delegáti, které zvolili členové oblastních organizací na svých sněmech. Zcela v souladu s plánem sněmu bylo v 10,00 jednání zahájeno. Na sněm přijelo všech 40 delegátů.

Po úvodních formalitách a zvolení pracovních komisí sněmu vystoupil Jan Volný, předseda krajské organizace a ve své zprávě zhodnotil práci krajské organizace za roky 2012 až 2014. Především vzpomněl na začátky hnutí a ocenil práci oblastních organizací a jejich rozvoj, na kterém měli podíl oblastní předsedové. Jan Volný rovněž připomněl jednotlivá období let 2013 a 2014, ve kterých jsme se zhostili postupně voleb do parlamentu ČR, dále do Evropského parlamentu, Senátu ČR a v závěru roku 2014 voleb do obecních zastupitelstev v řadě měst a obcí Plzeňského kraje.

Co však bylo klíčové pro letošní krajský sněm? Samozřejmě, že volby nového vedení krajské organizace.

Jako první volili delegáti předsedu krajské organizace. Volilo se ze dvou kandidátů - Jan Volný, dosavadní předseda a proti němu kandidovala Irena Langrová, která v hnutí vedla do letošního roku oblast Plzeň - jih a současně byla krajskou místopředsedkyní. Oba ve svých vystoupeních představili delegátům svoje vize pro vedení krajské organizace. Pozici předsedy v tajných volbách obhájil poměrně přesvědčivě (82,5% hlasů) Jan Volný.

V následující volbě bylo úkolem delegátů zvolit místopředsedy. Nově jsme volili pro krajské předsednictvo 3 místopředsedy. Ze 7 kandidátů delegáti hned v prvním kole volby zvolili do pozic místopředsedů: Pavla Stroleného z oblasti Klatovy, Pavla Šrámka a Romana Zarzyckého (oba z oblasti Plzeň - město).

Delegáti sněmu dále potvrdili nominace do vedení hnutí ANO - podporují nominaci Andreje Babiše na pozici předsedy hnutí. Dále podporují Jaroslava Faltýnka v nominaci na pozici 1. místopředsedy hnutí a Jana Volného na pozici místopředsedy a člena Předsednictva hnutí ANO.

V odpoledních hodinách sněm pokračoval - staronový předseda předložil delegátům základní vize pro práci hnutí v roce 2015 a především zmínil nutnost kvalitní přípravy hnutí na blížící se volby krajské, ve kterých plánuje hnutí ANO v Plzeňském kraji být a uspět.

Po diskusi členů a schválení Usnesení byl sněm krátce před 16. hodinou ukončen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

9:02 Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

Kdybychom žili v normální zemi a měli normální vládu, vláda by ředitele Bezpečnostní informační služ…