ANO: Osobnosti, které říkají ANO České republice

16.09.2013 16:09

Nemusíte se s nimi seznamovat, všichni je známe. Dosáhli ohromných úspěchů ve sportu a kultuře, nemají zapotřebí se „montovat do politiky,“ někteří z nich dokonce nikdy nebyli volit. Přesto je - stejně jako 10 tisíc registrovaných sympatizantů - oslovila výzva Andreje Babiše a otevřeně podporují hnutí ANO.

ANO: Osobnosti, které říkají ANO České republice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na parkovišti na Senovážném náměstí byla zahájena předvolební kampaň hnutí ANO miliardáře Andreje Babiše

Věra Čáslavská

Snad nejslavnější česká olympionička v historii se stala světoznámou díky svému vystoupení na olympiádě v Mexiku v roce 1968, kde gestem protestovala proti okupaci Československa. V tom samém roce byla vyhlášena nejlepší sportovkyní světa. Během kariéry získala celkem sedm zlatých olympijských medailí. V devadesátých letech byla předsedkyní českého olympijského výboru.

Jakub Prachař

Zpěvák, herec, kytarista a významný český moderátor, první divadelní roli získal už ve třinácti letech. Vedle hraní a moderování se věnuje i skladatelské a textařské činnosti ve skupině Nightwork. Se svýk kolegou s kapely působí i v divadle La Fabrica, z široké veřejnosti je nejznámější především díky moderování soutěže Česko-Slovensko má talent.

Věra Cechlová-Pospíšilová

Významná česká diskařka a olympionička, nositelka bronzové medaile z olympijských her v Aténách v roce 2004. Vynikající atletce, která byla mnohokrát blízko olympijské zlata a několik let patřila mezi světovou diskařskou špičku. Na olympijských hrách v Pekingu nesla v čele české výpravy státní vlajku.

Robert Změlík

Největším úspěchem českého desetibojaře je vítězství na olympiádě v Barceloně v roce 1992 a zlatá medaile z mistrovství světa v Paříži roku 1997. Svoji aktivní sportovní kariéru ukončil o rok později a začal se věnovat podnikání v oblasti doplňků stravy. Spolu s Romanem Šebrle organizuje na základních školách Odznak všestrannosti olympijských vítězů, který má motivovat malé sportovce.

Šárka Kašpárková

Česká atletka se proslavila zejména jako trojskokanka, ale ve své atletické kariéře se věnovala i skoku do výšky a hrála basketbal. Mezi její největší úspěchy patří bronzová medaile z olympiády v Atlantě v roce 1996 a zlato z Mistrovství světa v Aténách o rok později. Je držitelkou českého rekordu v trojskoku.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

18:09 Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předsedovi SOCDEM Šmardovi.