ANO: Představa pana Kudláčka, že kandidátku sestavují zahraniční poradci, je paranoidní

15.05.2016 6:30

Reakce Olomouckého krajského předsednictva na odchod Jiřího Kudláčka

ANO: Představa pana Kudláčka, že kandidátku sestavují zahraniční poradci, je paranoidní
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Krajské předsednictvo hnutí ANO v Olomouci nesouhlasí s vyjádřením starosty města Hranice na Moravě Jiřího Kudláčka, který popisuje své důvody vystoupení z hnutí. Vnímáme tato vyjádření jako účelová, s jediným cílem - poškodit pověst hnutí. Jako pravý důvod vidíme spíše nenaplněné politické ambice.

Sestavování kandidátky do voleb je vždy velmi citlivá záležitost, kterou doprovázejí emoce. V rámci hnutí ANO však probíhá zcela v souladu s demokratickými principy a na jejím konci stojí hlasování krajského sněmu, kteří kandidátku schvalují. To se samozřejmě stalo i v tomto případě.

Představa pana Kudláčka, že kandidátku sestavují zahraniční poradci, je téměř paranoidní. Kandidátku, jak moc dobře pan starosta ví, sestavuje celé krajské předsednictvo na návrhy oblastí a schvaluje krajský sněm.

Další dezinformace, kterou pan Kudláček šíří je, že oblast není zastoupena na kandidátce. Zástupci oblastní organizace Přerov jsou na kandidátce na 3., 7., 11., 18., 24., 27., 34., 40., 43., 50. a 54. místě. Je zároveň nepřípustné a bylo by to proti všem principům, kdyby si někteří byť zasloužilí členové vymiňovali počty nebo pozice kandidátů z jednotlivých měst. Od toho jsou právě oblastní organizace, které navrhují své kandidáty.

Je nám líto, že pan starosta bere věc takto. Prostým faktem je, že  nedokázal svojí osobností přesvědčit dostatek kolegů a to ani ve vlastní  oblastní organizaci. Jeho současné reakce nastiňují důvody, proč tomu tak mohlo být.

Krajská organizace Hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.