ANO: V Olomouckém kraji už máme kandidátku

03.03.2016 6:28

V pondělí 29.2.2016 byla krajským sněmem schválena kandidátka pro podzimní volby do Zastupitelstva Olomouckého kraje. Lídrem se stal MUDr. Oto Košta, Ph.D., pedagog a praktický lékař, působící v Olomouci. V kandidátní listině jsou poměrově zastoupeny všechny oblasti kraje, svou roli hrála i odbornost jednotlivých kandidátů.

ANO: V Olomouckém kraji už máme kandidátku
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

„Chceme lidem nabídnout kandidáty, kteří uspěli ve svém profesním životě, a mohou tak olomoucký region opět někam posunout,“ uvedl krajský předseda hnutí Ladislav Okleštěk.

Podle lídra kandidátky Oto Košty je jedním z hlavních problémů regionu vysoké zadlužení, po Praze druhé nejvyšší v zemi. „To do značné míry limituje další rozvoj kraje. Mým cílem je proto propojení investic do infrastruktury, školství a dopravní obslužnosti. Musíme tím podporovat rozvoj podnikání a snižování nezaměstnanosti,“ říká Košta. V první desítce se vedle něj na kandidátce objevují jména ekonomů, manažerů nebo starostů, kteří by mu s jeho vizí měli pomáhat.

Druhým mužem kandidátky je poslanec Ladislav Okleštěk. Zákonodárce, s dvacetiletou praxí v komunální politice. „Uděláme vše pro to, aby se zde zase žilo dobře. ANO nikdy nezůstává u abstraktních slibů. To už jsme myslím celorepublikově dokázali.“ První trojku uzavírá Ing. Petr Vrána, obchodní manažer s dlouholetou praxí v byznysu.

Další v pořadí TOP 10 se o vaši přízeň budou ucházet: Ing. Adam Kalous, starosta města Jeseník, Jiří Vykydal, podnikatel z Libivé, Ing. Miroslav Žbánek, vedoucí odboru z Olomouce, Ing. Hana Mazochová, ekonomka z Přerova, Ing. Ivo Zatloukal, starosta obce Vrbátky, Ing. Jan Zahradníček, starosta obce Medlov, Ing. Milan Klimeš, ředitel společnosti v Bludově.

Věkový průměr všech kandidátů je 50 let. Nejmladší kandidátka má 27 roků, nejstarší 70 let. Jsme genderově vyvážení. Do voleb za hnutí ANO jde třináct žen.

Úspěšně jsme oslovili podnikatele a živnostníky. Na kandidátní listině jich proto najdete více než pětinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.