ANO: Vyzýváme odstupující radní - Nevypisujte nová výběrová řízení

01.11.2014 11:22

Představa běžného občana, že si odstupující členové rady pouze v klidu vyklízejí své pracovní stoly a připravují se tak v poklidu k předání svých pravomocí, je bohužel mylná.

ANO: Vyzýváme odstupující radní - Nevypisujte nová výběrová řízení
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

Někteří odstupující zastupitelé zjevně ještě chtějí stihnout co nestihli, a tím jsou občas i některá výběrová řízení, která mohou zcela zásadně ovlivnit činnost obcí v následujícím období.

Proto tímto apelujeme na odstupující radní všech obcí, aby respektovali Metodické doporučení územních samosprávných celků vydaných Ministerstvem vnitra ze dne 20.6. 2014, a tím tak jednali v zájmu občanů, kteří dali při volbách zcela jasně najevo svou důvěru v nová vedení radnice.

Viz. citace z výše uvedeného Metodického doporučení:

„Přestože jsou dosavadní starosta (místostarosta) i rada obce nadány všemi pravomocemi jako v době před konáním voleb, je vhodné, aby své aktivity soustředili pouze na činnosti nezbytné a na rozhodnutí, jež nesnesou odkladu tak, aby závažnější rozhodnutí již činily nově zvolené obecní orgány.“

Konkrétní příklad z Prahy 12

Dle našeho názoru odstupující radní Prahy 12 nerespektují výše uvedené metodické doporučení. Naopak, v rozporu s tímto doporučením vypsali veřejné výběrové řízení na tisk Novin Prahy 12, což i s ohledem na jeho zadání vidíme jako účelové a zásadně s ním nesouhlasíme. Stejně tak vidíme problematicky snahu odstupujících radních uzavřít dodatek k nájemní smlouvě s British School.

Zastupitelský klubu hnutí ANO Praha 12 zaslal výzvu panu starostovi a radním MČ Prahy 12 ke zrušení výše zmíněného výběrového řízení na tisk Novin Prahy 12, stejně jako k neuzavření dodatku k nájemní smlouvě s British School.

Pevně věříme, že dosluhující vedení radnice MČ Prahy 12 bude respektovat naši výzvu.

Michal Pinc, předseda Klubu zastupitelů ANO Praha 12

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).