ANO z Prahy 5: Nehlasujeme. Jako protest proti kmotrovským praktikám a tunelování

18.09.2015 14:36

Stanovisko klubu zastupitelů politického hnutí ANO 2011 na Praze 5 ze dne 18. září 2015:

ANO z Prahy 5: Nehlasujeme. Jako protest proti kmotrovským praktikám a tunelování
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Vážení občané Prahy 5, vážené zastupitelky, vážení zastupitelé MČ P5.

Vzhledem k vývoji dnešního zastupitelstva se klub ANO 2011 rozhodl nehlasovat o programu jednání zastupitelstva MČ Praha 5. Tímto postojem chceme vyjádřit náš protest proti nedemokratickým a kmotrovským praktikám starosty MUDr. Radka Klímy a jeho koalice ve složení ČSSD, KDU, TOP 09 a části klubu strany Zelených.

Tato  koalice  dlouhodobě postupuje naprosto nestandardními kroky - např. při zadávání veřejných zakázek, manipuluje  s výsledky  výběrových  řízení, dlouhodobě neřeší chodu  úřadu, nereaguje na  připomínky, návrhy a podněty, jak ze strany občanů,  tak i ze strany členů koalice  (SZ) i  opozice.

Nejzávažnější je systematické tunelování rozpočtu, zejména podivnými zakázkami malého rozsahu. V momentě, kdy se objevily na sociálních sítích signály o praktikách MUDr Klímy, budeme ho žádat o odpovědi na naše konkrétní otázky. Zároveň chceme slyšet i odpovědi na otázky, položené deníkem Právo. 

ANO 2011 sice volby na P5 vyhrálo, ale je velice těžké komunikovat se zaběhlou garniturou politiků, ovládaných pražskými kmotry. Náš postoj k dění na Praze 5 je nadále neměnný. Ukončit kmotrovské praktiky z chodu naší městské části a zajistit bezpečny a SPOKOJENÝ ŽIVOT NA PĚTCE, což bylo naše volební heslo. Jsme připraveni vyjednat koalici, s tou stranou či jedinci, kteří se od výše zmiňovaných praktik oprostí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky