Adam (Úsvit): Beze změny systému v dopravě a na ŘSD opravdu líp nebude

01.10.2014 10:13

Vyjádření k událostem na ŘSD

Adam (Úsvit): Beze změny systému v dopravě a na ŘSD opravdu líp nebude
Foto: Úsvit
Popisek: Petr Adam

Ministr dopravy Antonín Prachař (ANO) se včera rozhodl ukončit výběrové řízení na generálního ředitele státní příspěvkové organizace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) bez vyhlášení vítěze. ŘSD tak povede i nadále pověřená generální ředitelka Soňa Křítková. Zároveň ministr rozhodl, že na činnost ŘSD bude dohlížet pětičlenná správní rada.

Jestli pan ministr dělá správně, nebo ne, nemá smysl hodnotit jen s ohledem na personální politiku. Je třeba především přijít s koncepcí a nikoliv jen s pár jmény, která mohou, nebo nemusí být zárukou konečně čistého prostředí. Musí být zahájeny systémové kroky týkající se dostaveb zakonzervovaných úseků a je nutné také začít urychleně řešit nové výstavby. Rekonstrukce jsou samostatnou kapitolou. A je skoro zbytečné se zabývat tzv. podlimitními zakázkami, jako jsou drobné opravy či údržba zeleně. Beze změny systému v dopravě a na ŘSD opravdu líp nebude. Nebo možná líp bude a je, ale jen pro některé.

Mgr. Petr Adam, poslanec Úsvitu přímé demokracie, člen hospodářského výboru

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

23:08 Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

79. výročí ukončení 2. světové války v Evropě