Adam (Úsvit): Detektivní pátrání po původu té slavné Pussy

05.11.2014 22:30

Zahájil jsem činnost imaginární detektivní kanceláře s naprosto imaginárními výsledky. Ale považuji za nutné se o svůj detektivní příběh podělit. Milovníci NOIR příběhů si jistě přijdou na své.

Adam (Úsvit): Detektivní pátrání po původu té slavné Pussy
Foto: Úsvit
Popisek: Petr Adam

Frustrace, únava, otupělost...

Co vše člověk může cítit, když sleduje dění ve vlastní zemi. Přiznám se, že právě výše zmíněné výrazy docela dobře popisují stav, ve kterém se nacházím. Tvrdá propaganda, která mi má vtlouct do hlavy, jaké mám mít názory, abych byl tím správným, hezkým, mladým, nadějným a inteligentním člověkem, jak to současná doba vyžaduje.

V tyto dny, abych byl tímto člověkem, prostě musím nadávat na prezidenta. Je to móda a je to přece správné. Jen si tak nějak stále nemohu uvědomit, proč bych měl. Farizejství mezi lidmi na sociálních sítích by se dalo krájet. Mnoho lidí, které třeba i znám, kteří si pro vulgarismus nikdy nejdou příliš daleko, se dnes rozohňují nad pár slovy, která pronesl prezident v Hovorech z Lán.

Ne, já bych taková slova nepoužil, rozhodně ne v přímém přenosu a rozhodně ne v médiích. Už jednou byla moje slova překrásně vytržena z kontextu v pořadu 168 hodin, kde jsem byl označen za mladého nemravu z Úsvitu za užití slova nudapláž. Nu což, mladý snad jsem a nahota je údajně zdravá.

Hysterie kolem slova „pussy“ je více než fantastická. Množství článků, kde anglofilové a jazykozpytci vysvětlují historii a prazáklady slov pus, puss či pussy mne jako jednoho z milovníků anglického jazyka fascinuje. Obávám se však, že vysvětlení těchto pravdoláskových odborníků jsou poněkud mimo mísu.

Jako správný fanda Sherlocka Holmese jsem zahájil vyšetřování s maximálním nasazením té nejúčinnější zbraně, tedy dedukce. Kdo jsou Pussy Riot? Anarchistická skupina žen, které jako svůj cíl mají narušování zavedených pořádků. Někdo tvrdí, že se jedná o uměleckou „performance“, někdo jiný říká, že je to jen dělání bordelu a na tuto slavnou „performance“ si to jen hraje.

Uznávám, jsem kulturní barbar a toto asi sám nerozsoudím. Nelíbí se mi mnohé moderní umění a vlastně hranici mezi uměním a běsněním rozlišit nemohu. Proto se vrátím k samotným členkám, a co na mne z obrazovky počítače nevybafne. Jejich slavné vystoupení, kde hromadně souloží v jakémsi muzeu. Rusky neumím, tak netuším, zda je to na podporu či proti zmíněnému muzeu, ale sportovní a estetický výkon členek Pussy Riot není vyloženě špatný.

Takových videí na internetu je opravdu hodně. Některé statistiky nám říkají, že pornografie zabírá až 83 procent celého obsahu internetu, proto je nutné se ve zkoumání zaměřit právě na tento většinový obsah. V mnoha, opravdu mnoha z těchto videí se slovo Pussy skloňuje velmi často, cítím, že jsem blízko konce pátrání. Společně s několika dalšími znalci v oboru jazykozpytectví musíme rozklíčovat nejzákladnější věty a ty zní:

Come and take my pussy. - Po dlouhé debatě jsme dospěli k názoru, že i když žádné koťátko se v ději filmu nenachází, přesto existuje šance, že paní herečka ve své roli opravdu lákala mládence k tomu, aby k ní domů přišel a opravdu si vzal nově narozené koťátko. Zápletka ovšem až k tomuto bodu nedošla a paní a mládenec pokračovali ve zcela jiné činnosti.

Come and fill my pussy. - Tak zde už debata byla kratší. Opravdu by žádný odpovědný majitel domácího zvířete neříkal automechanikovi, aby čímkoliv naplnil jejich mazlíčka. To co naopak zmíněný mechanik posléze k plnění použil, by bylo daleko za hranicí týrání zvířat.

Finish it, finish my pussy. – V tomto momentě jsme s naší detektivní prací již skončili. Domácí zvířátka máme rádi a takovou scénu jsme odmítli sledovat. Opravdu jsme došli k názoru, že kontext hovoří za vše a teze, že by slovo pussy vyjadřovalo jakoukoliv spojitost s domácím zvířectvem, jsme definitivně zavrhli.

Závěrem dodám, že opravdu nesouhlasím s užitím jistých slov v přímém přenosu a zvláště pak prezidentem. Ale s absolutní jistotou vám mohu říct, že pussy není kočička, ale přesně to, co řekl prezident.

P. S.: Pokud s výsledkem mé detektivní činnosti nesouhlasíte, pak, prosím, zadejte slovo `pussy` do jakéhokoliv internetového vyhledávače. Asi budete překvapeni, jak málo, jak žalostně málo, se ukáže obrázků koťátek a kočiček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Adam - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce