Adam (Úsvit): Dohodu vlády s kraji o změně rozdělení daní vítám

10.06.2014 10:26

Příjmy krajů z daní by se dle dohody s vládou měly vrátit do stavu před rokem 2011. Tehdy byl podíl krajů na výnosech z daní snížen. Zatím není jasné, kdy tato změna nastane.

Adam (Úsvit): Dohodu vlády s kraji o změně rozdělení daní vítám
Foto: Úsvit
Popisek: Petr Adam

Dohodu vlády plně vítám. Nevidím to však jako finální řešení, ale pouze jako první z mnoha kroků, které by měly následovat. Vrácení do stavu k roku 2011 je návrat do místa, kde to ani zdaleka nebylo ideální. Výnosy z daní by měly zůstávat v mnohem větší míře tam, kam jsou odvedeny. To samozřejmě musí být kvalitně upraveno, neboť mnoho firem má své údajné sídlo v Praze, která by v takovém systému vydělávala víc, než by jí skutečně mělo náležet. Kraje ví mnohem lépe než centrální vláda, kde kterou korunu aktuálně potřebují, a dá se říci, že díky tomu, že jsou blíže lidem, jsou pod mnohem větším drobnohledem. Kraje a obce jsou těmi, kdo ví, ale prostředky jim často chybí. To se musí změnit tak, aby bylo v rozpočtech jednotlivých krajů a obcí dostatek financí také na sport a zájmové aktivity.

Mgr. Petr Adam
 poslanec Úsvitu za Jihomoravský kraj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice