Adam (Úsvit): Něco nepředstavitelného se stalo skutečností. Konec MotoGP v Brně

23.06.2015 20:40

Nebudu se pouštět do hlubokých analýz co by,kdyby. Debat na toto téma proběhlo médii a to nejen v letošním roce stovky. Prostě jsou mezi námi lidé, kteří si pořádání přáli. Jsou mezi námi i tací, kteří nikoliv a je jednoduše také mnoho takových, kterým to bylo jedno.

Adam (Úsvit): Něco nepředstavitelného se stalo skutečností. Konec MotoGP v Brně
Foto: Úsvit
Popisek: Petr Adam

Já patřím mezi ty nadšence, kteří si konec léta bez této úchvatné podívané nedovedou představit. A přesto noční můra se možná stane realitou. Někdo si řekne: no co, chleba kvůli tomu levnější nebude. Možná ne, ale mnoho lidí, podnikatelů a živnostníků a nakonec i zaměstnanců pocítí důsledky tohoto selhání. Fakt, že pořádání MotoGP v Brně přinášelo jen pozitiva a to i regionu a státu je naprosto neoddiskutovatelný.

Nechci rozklíčovávat kdo je tím hlavním viníkem. Jsou to všichni, kteří si na celé věci přihřívali svoji politickou polívčičku. Nemám pocit již dost dlouhou dobu, že by těm hlavním hráčům šlo ve skutečnosti o něco jiného, než vyjít z politického souboje jako vítězové. Ať už jako ti, kteří VC v Brně zachrání nebo to, že to nejsou ti za jejichž působení se závod jel naposledy. Ten kdo si bere rukojmí je obvykle zločinec a nikoliv politik, ale zde se mi zdá se ten rozdíl setřel.

Je mi stydno za všechny, kteří rozehráli mediální kolotoč namísto nalezení konstruktivního řešení. Ať už selhal ministr Chládek, hejtman, primátor, či kdokoliv jiný je mi z toho smutno. Na všechny světové strany jen dokazujeme, že nejsme schopni spolupráce a dotažení čehokoliv ke zdárnému konci.

To, že v Praze na náš boj za záchranu této padesátileté tradice neslyší jsem si již zvykl. Zklamali ale domácí. Tak snad se alespoň dozvíme kdo z pánů dočůrá dál a kdo je tím nejmužnějším ze všech, protože to je asi tak jediné klání na které se nyní můžeme jít v Brně podívat. Obávám se pánové, se vší úctou k vám, ale takové davy jako Rossi, Pedrosa, Marquez mnoho dalších stejně nepřilákáte.

Konec se shazováním viny jednoho na druhého. Zklamali jste.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině