Adamec (ODS): Úředníci by neměli rozhodovat o splavnění Berounky

28.11.2019 16:04

Projev na 39. schůzi zasedání Poslanecké sněmovny ČR 28. 11. 2019 k návrhu poslanců Jany Krutákové, Věry Kovářové, Vojtěcha Munzara, Heleny Langšádlové, Lenky Kozlové, Přemysla Mališe, Mariana Jurečky, Petra Dolínka, Leo Luzara a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 114/1995 Sb., o vnitrozemské plavbě, ve znění pozdějších předpisů

Adamec (ODS): Úředníci by neměli rozhodovat o splavnění Berounky
Foto: Jp
Popisek: Poslanci Jan Birke (vlevo) a Ivan Adamec (vpravo) v Božanově na Náchodsku

Ano, děkuji, vážený pane místopředsedo. Vážené kolegyně a kolegové. Já jsem také jeden z těch, kteří připodepsali tento jednoduchý návrh zákona. Samozřejmě jsem tady zaslechl takové zajímavé názory. Úředníci nechtějí, abychom to jednou pro vždy ukončili. To chápu, protože úředníci mají samozřejmě rádi tuhle činnost, kterou dělají, a vymýšlí projekty, které pak samozřejmě někdy snad by mohly být realizovány, ale většinou tomu tak není.

Takže já se přiznám, že mně jako politikovi - politikům, kteří mají zkušenosti s úřednickými aparáty, vadí to, že by úředníci měli rozhodovat takovou strategickou věc, jako je splavnění Berounky. A kdo znáte tu řeku, znáte to okolí, to území, tak bych doplnil. To není tak ani proti těm starostům, proti starostkám, proti těm obyvatelům, kteří tam žijí, proti návštěvníkům. Já bych řekl, že je to proti zdravému selskému rozumu. Děkuji za pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.