Adamová (TOP 09): Dětské skupiny školky nenahrazují, jsou pouze alternativou

13.06.2014 15:45

Řeč na 10. schůzi PS PČR dne 13. 6. 2014 k vládnímu návrhu zákona o poskytování služby péče o dítě v dětské skupině a o změně souvisejících zákonů /sněmovní tisk 82/ - druhé čtení.

Adamová (TOP 09): Dětské skupiny školky nenahrazují, jsou pouze alternativou
Foto: TOP 09
Popisek: Poslankyně TOP 09 Markéta Adamová

Děkuji, paní předsedající. Vážené dámy, vážení pánové, než se tady rozběhne /zase asi očekáváme dlouhou diskusi/ dlouhá diskuse a budeme tady reagovat na různé takovéto řekla bych kolikrát až nepravdy, které tady už zazněly z úst předřečnice /nemyslím teď paní kolegyni Novákovou, ale mám na mysli paní kolegyni Semelovou/, tak se, prosím, zamysleme nad tím, že se tady hovoří o určité alternativě. Alternativě pro rodiny pro rodiče s dětmi, pro samotné děti. Nehovoříme tady o tom, že chceme něco nahrazovat. Nechceme nahrazovat mateřské školky dětskými skupinami. To by bylo opravdu naprosto liché a demagogické.

Berme to tak, že je tady celá řada rodičů, kteří by se velmi rádi vrátili třeba do zaměstnání na nějaký částečný úvazek, opravdu jen na pár hodin týdně, a jim může tato skupina pomoci. Je tady celá řada takových případů, kdy může být dětská skupina pomocná. Není důvod si myslet, že třeba vezmu-li jen jako jednu z věcí, která tady zazněla, by rodiče se o své dítě nedokázali postarat tím, že mu dají do dětské skupiny jídlo, které mu připraví a tam mu ho ohřejí. Kdybychom takové věci tady měli do detailu rozebírat, tak by se jich našla celá řada. A myslím si, že bychom tady mohli zase být až do večera a bavit se o tom, co je a co není správné a jak to má všechno být přesně ošetřeno. Ale berme to tak, že se tady bavíme o alternativě. Prosím, přistupujme k tomu tak.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…