Alternativa pro Českou republiku: Rada pro vysílání a vláda ohrožují svobodu slova

02.06.2016 11:45

Přípravný výbor Alternativy pro Českou republiku odsuzuje útoky současné vládní garnitury proti nezávislé televizi Prima. Tyto útoky jsou zjevně vedeny s cílem umlčet nezávislé zpravodajství a jsou součástí dlouhodobé snahy o potlačení svobody projevu v České republice.

Alternativa pro Českou republiku: Rada pro vysílání a vláda ohrožují svobodu slova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ovládání od televize

Vyzýváme poslance Martina Kolovratníka (ANO), aby okamžitě rezignoval. Vyzýváme předsedu ANO Andreje Babiše, aby inicioval odvolání poslance Kolovratníka ze všech funkcí, pokud tento sám nerezignuje. Vyhrožování odebráním licence za zařazování nepohodlných informací do zpravodajství nemůže a nesmí být tolerováno.

Útok na svobodu projevu nezávislé televize Prima probíhá za situace, kdy značná část české veřejnosti má výhrady ke způsobu, jakým veřejnoprávní Česká televize informuje o migrační krizi. Roste přesvědčení, že ČT nabízí za povinný poplatek pouze zmanipulované zpravodajství a publicistiku, které nebezpečí spojená s migrační vlnou a islamizací Evropy bagatelizuje. Je absurdní, že za této situace se Rada pro rozhlasové a televizní vysílání se zabývá soukromou TV Prima, jež naopak rizika spojená s migrační vlnou před diváky neskrývá.

Rada pro vysílání tak navíc evidentně činí na objednávku vládní garnitury, se kterou je personálně propojená, a za spolupráce s extremistickými neziskovkami, jež jsou také organizačně a finančně napojené na vládu. Pokud se za této situace objevují politické hlasy volající po odebrání licence televizi Prima, je třeba bít na poplach. Vláda a Rada pro vysílání pod záminkou údajné kontroly objektivity a vyváženost ohrožují svobodu slova a likvidují svobodnou žurnalistiku!

Taková mediální rada, která namísto aby hájila zájmy a potřeby občanů, funguje jako služka mocných, je nadbytečnou institucí. Celý systém takového „dohledu“ postrádá jakoukoli logiku a po volbách bude třeba jej změnit.

Za přípravný výbor Alternativy pro Českou republiku

Petr Hampl
Eva Hrindová
Petr Štěpánek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…