Ambrožová (STAN): Jakubčovice nad Odrou čekají úpravy

26.01.2015 6:25

Jakubčovice nad Odrou čeká rok plný změn. Obec na Novojičínsku se dočká řady úprav a investic do infrastruktury.

Ambrožová (STAN): Jakubčovice nad Odrou čekají úpravy
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Základem pro financování plánovaných akcí bude obecní rozpočet, který zdejší zastupitelé schválili jednohlasně na sklonku minulého roku. A co tedy obec v letošním roce čeká? Prioritu mají silnice: úprava místní komunikace v Luční ulici a povrchová úprava další, přes obec vedoucí místní komunikace, která trpí prasklinami.

Jakubčovice hodlají investovat rovněž do obecních budov. „Připravujeme zateplení mateřské školy a budovy zdravotnického střediska, čímž bychom chtěli dosáhnout úspory energií,“ upřesnila starostka obce Zdeňka Ambrožová z vítězného Hnutí za obec, spolupracujícího se STAN.

Na změny k lepšímu se mohou těšit také obyvatelé lokality Sídliště. Úprav se dočká parkoviště, komunikace a veřejné prostory v této části obce, kde žije významný počet obyvatel Jakubčovic. „Součástí záměru je také rekonstrukce prostor hřiště na víceúčelové hřiště v této lokalitě, kde je i  mateřská škola a nedaleko základní škola, aby měli děti i dospělí prostor k aktivnímu pohybu a neseděli pouze u PC,“ dodala starostka Jakubčovic nad Odrou. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice