Andrle Sylor (Úsvit): Kvůli solárnímu byznysu hrozila Vitáskové vražda. Zaslouží si cenu

12.02.2015 17:20

Poslanec Augustin Karel Andrle Sylor navrhuje předsedkyni Energetického regulačního úřadu Ing. Alenu Vitáskovou na cenu Františka Kriegla, která se uděluje za mimořádné zásluhy v boji za lidská práva a občanské svobody, národní nezávislost, suverenitu a demokracii. V minulém ročníku obdržela ocenění kupříkladu bývalá šéfka úseku kvality staveb ŘSD Miloslava Pošvářová.

Andrle Sylor (Úsvit): Kvůli solárnímu byznysu hrozila Vitáskové vražda. Zaslouží si cenu
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Bývalý poslanec za hnutí Úsvit-NK Augustin Karel Andrle Sylor.

„Alena Vitásková se nebála poukázat na to, že se solární byznys v ČR vymkl kontrole a upozornila na neoprávněné čerpání dotací více než 1500 solárních elektráren, které připravily občany ČR o desítky miliard korun,“ uvádí své důvody pro nominaci Andrle.

Vitásková ale také upozorňovala v roce 2013 poslance na nutnost urychleného přijetí nového zákona, kterým by se zabránilo zapojení bioplynových stanic do energetické sítě, což by zdražilo elektrickou energii pro spotřebitele o dalších 25 miliard korun ročně.

„Toto její hrdinské chování, kterým hájila zájmy České republiky, ji vyneslo opakovaná vyhrožování, která vyústila až ve dva pokusy o vraždu. I přes snahu o fyzickou likvidaci a nutnost osobní ochranky se paní Vitásková nebojí, což prokazuje tím, že se nehodlá vzdát vedení ERÚ. Jsem hluboce přesvědčen, že paní Ing. Alena Vitásková by byla důstojnou nositelkou ceny Františka Kriegela,“ míní Andrle.

Poslanec dále vyjádřil své přesvědčení, soudní řízení, v němž je v současnou chvíli Vitásková popotahována, je pouze dílem širokého a snahy o její diskreditaci.

PaedDr. Mgr. Augustin Karel Andrle Sylor

  • BPP
  • Zemřel 15.4. 2021 po těžké nemoci ve věku nedožitých 75 let

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce