Andrle (Úsvit): Podvýbor dodal ředitelům vzpruhu, slučování se dá vyhnout

08.03.2014 7:38

Ve středu 5. března se na popud poslance Hnutí Úsvit Augustina Karla Andrleho uskutečnilo jednání Podvýboru pro regionální školství, kde se za účasti ministra školství Marcela Chládka, krajské náměstkyně pro školství Jany Pernicové, ředitelů středních škol a starostů řešila situace Pardubického školství.

Andrle (Úsvit): Podvýbor dodal ředitelům vzpruhu, slučování se dá vyhnout
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Bývalý poslanec za hnutí Úsvit-NK Augustin Karel Andrle Sylor.

V Pardubickém kraji hrozilo na konci roku slučování několika středních škol. Vzedmutá nevole ředitelů, studentů a rodičů k tomuto kroku nakonec záměr oddálila a v současnou chvíli kraj připravuje novou úspornou koncepci. Její obrysy nastínila na jednání podvýboru právě náměstkyně Jana Pernicová, a přestože si je velmi vědoma nedostatku finančních prostředků, snaží se vzniklou situaci  velmi citlivě řešit.

Ministr Chládek projevil o problematiku velký zájem a pozval přizvané hosty na ministerstvo a nabídl i svou účast najednání v Pardubickém kraji. Velmi plodnou a podnětnou debatou, kde každý ředitel vysvětloval dopady případného slučování a návrhy úspor, provázela předsedkyně podvýboru Ivana Dobešová, která je sama ředitelkou na středočeském gymnáziu a je s problematikou dobře seznámena.

„Diskuse byla podle mého soudu velmi plodná a soudím, že i na ředitelích i starostech byla vidět určitá úleva, že se o život jejich škol někdo zajímá. Ředitelé by se neměli vzdávat, ale naopak, měli by bojovat za své ústavy a vymýšlet, jak školy zatraktivnit a přilákat, “ uvedl v souvislosti Andrle. Úvodu jednání byl účasten také předseda Hnutí Úsvit Tomio Okamura.

Podvýbor nakonec přijal jednohlasně usnesení, že bude o vzniklé situaci informovat Výbor pro vědu výzkum, kulturu, mládež a tělovýchovu.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.