Andrle (Úsvit): Ukrajinský tunel

28.02.2014 17:58

Tunelům nezabráníte. To je ta česká transformační zkušenost, kterou by možná měl pan Zaorálek, český ministr zahraničí během své visegradské mise v našem blízkém pohraničí zvěstovat nejvíce.

Andrle (Úsvit): Ukrajinský tunel
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Bývalý poslanec za hnutí Úsvit-NK Augustin Karel Andrle Sylor.

Když  už teda tam chce nějaké rady dávat. Myslím si to dvojnásob po dnešním Hyde parku s panem senátorem Štětinou. Kterého si vážím, jakkoli jsem s ním, zejména během "našich"  návštěv na válčícím Balkánu, i osobně mnohdy nesouhlasil.

Děkuji, pane Štětino, za Vaše hodnocení situace, bylo velmi vyvážené a podle osobní zkušenosti si myslím, že víte moc dobře, o čem hovoříte. Když jsem poprvé slyšel o tom, jací zranění mají být dopraveni k léčení do Česka a že měli mezi nimi být prý i popálení, říkal jsem si, dobře, takhle to má být, poskytněme humanitární pomoc těm co ji potřebují a bez ohledu na stranu barikády, protože tím nejlépe vyjádříme svoji dobrou vůli neutrální pomoci potřebným.

Prostě jsem si myslel, že ti popálení budou nejspíš oběti Molotovových koktejlů. Ale teď nějak nakonec nevím, o popálených se už ve zprávách  nemluví. Jen průstřely, oční zranění, traumata hlavy, končetin a tak...  Třeba se mýlím, či informační šum. Tak či tak, dobře to je, jen je to možná méně neutrální...

Momentální chaos na Krymu by nám možná také neměl zastřít oči v jednom. Že po revoluci (i jindy) jde o ekonomické zájmy vždycky v první řadě. Proto jsem doporučil našemu zamini, to co jsem na dálku doporučil. A zdroje tunelů na Ukrajině jsou. Ohromné. Větší než u nás. Bez Krymu i s ním, OHROMNÉ.

Dosavadní věrchuška o tom přeci moc dobře věděla svoje.

A lidé na Ukrajině budou velmi brzy hodnotit úspěšnost svržení oligarchistického režimu svojí životní úrovní a ekonomickou spravedlností. A krvavost další "oranžové" revoluce si už raději ani nechceme představovat, ne?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Úsvit přímé demokracie

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.