Andrt (ČSSD): Chovanec je pro mě důvěryhodný

03.03.2015 18:32

Severočeský sociální demokrat Miroslav Andrt, šéf organizace ČSSD v Ústeckém kraji, odpovídá na dotaz, jak vnímá, že se severočeští sociální demokraté před nadcházejícím Sjezdem „vymykají“ dvojitou nominací na post 1. místopředsedy. Nominovali totiž Jeronýma Tejce a Milana Chovance. Dále prozrazuje, jak vnímá osobu Bohuslava Sobotky:

Andrt (ČSSD): Chovanec je pro mě důvěryhodný
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Předně je třeba zdůraznit, že se jedná o nominaci a nikoliv samotnou volbu. Není tudíž nic divného na tom, aby se o jednu funkci ucházelo více kandidátů, kterým tak byl dán prostor přesvědčit na sjezdu většinu. Krajský výkonný výbor nedal delegátům krajské konference jednoznačné doporučení, koho z aspirantů na místopředsedy strany podpořit, proto se delegáti rozhodovali podle vlastního přesvědčení s tím, že pan Chovanec získal pro svou nominaci mnohem silnější mandát než pan Tejc.

Že by tudíž byly v ústeckém kraji nějaké jednoznačně profilované názorové proudy vázané na jednotlivé okresy, považuji za pouhou spekulaci - pokud si dobře vzpomínám, pro jednotlivé nominace hlasovali delegáti napříč všemi okresy. Co se mě týče, hlasoval jsem v nominaci na statutárního místopředsedu strany pouze pro pana Chovance, jelikož ho považuji za důvěryhodnějšího kandidáta.

Jestliže pan Sobotka dostal nominace na předsedu strany ze všech krajů, je to především výsledek jeho dosavadní práce a přístupu k řešení mnoha problémů, ať již celostátně nebo vnitrostranicky. Veřejnost i naši členové dali různými formami a na různých úrovních jasně najevo, že odmítají všemožné zákulisní a nečestné praktiky, jimiž v minulosti někteří naši představitelé prosazovali své osobní zájmy. Pan Sobotka prodělal několikero nesnadných zkoušek, v nichž prokázal rozvahu, politický nadhled i odvahu - považuji ho za čestného, slušného a navíc schopného lídra, jemuž by měla být i nadále dána důvěra dotáhnout to, co započal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL