Antl: Návštěvy kolegů z katedry sociální patologie a sociologie jsou vždy příjemné

28.01.2017 20:11

Ve čtvrtek 19.1.2017 navštívili studenti a vyučující Katedry sociální patologie a sociologie prostory horní komory parlamentu ČR - Senátu ČR. Učinili tak na základě pozvání senátora JUDr. Miroslava Antla.

Antl: Návštěvy kolegů z katedry sociální patologie a sociologie jsou vždy příjemné
Foto: redakce
Popisek: Miroslav Antl, senátor

Miroslav Antl je dlouholetým vyučujícím KSPSoc, kde přednáší pro studenty Sociální patologie a prevence trestní právo. Studenti měli příležitost v přímém přenosu sledovat projednávání zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, viděli jak probíhá legislativní proces, jaké připomínky zaznívají k tématu a jak probíhá věcná argumentace. Po historické prohlídce a příležitosti sledovat projednávání zákona, přijal dr. Antl delegaci z Univerzity Hradec Králové v Zeleném salonku Kolowratského paláce, kde mimo jiné československá vláda v roce 1938 přebírala Mnichovskou dohodu. Zde proběhla přednáška týkající se legislativního procesu, novinek v trestním právu včetně změn v oblasti vězeňství, diskuse nad možností legálního držení zbraně a bezpečnostní situací v ČR a EU.

  Navečer v závěrečném balíčku ministra spravedlnosti byly schváleny dvě novely trestního zákoníku, novela insolvenčního zákona, novela zákona o obětech trestných činů, novela zákona o mezinárodní justiční spolupráci ve věcech trestních a návrh zákona o použití peněžních prostředků z majetkových trestních sankcí uložených v trestním řízení. Ve všech pěti případech bych zpravodajem JUDr. Antl.

  V závěru exkurze do legaislativního procesu navštívili studenti Národní knihovnu v Praze, kde měli možnost studovat další dokumenty vztahující se k oboru.

Děkujeme tímto JUDr. Miroslavu Antlovi za příležitost uskutečnit exkurzi studentů prvního ročníku právě do historických prostor Senátu PČR.

PhDr. Václav Bělík, Ph.D.

Vedoucí Katedry sociální patologie a sociologie PdF UHK  

A jak hodnotí návštěvu Miroslav Antl?

Návštěvy milých kolegů z Katedry sociální patologie a sociologie PdF UHK jsou vždy příjemné a obohacující - a tak tomu bylo i ve čtvrtek, kdy jsme v Senátu Parlamentu ČR už druhý den poslouchali mnohdy únavné řeči svých kolegů senátorů. Naši studenti a učitelé byli "občerstvující" a "psychicky asanační" pro mne a mého kolegu senátora MUDr. Radka Sušila. Děkujeme za návštěvu, podporu a přínosné setkání - a těším/e se na další...!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…