Antonín (ČSSD): Nepřipadá mi, že co odejde z nemocnice do ambulance, je odpad

30.06.2017 17:34

Projev na 59. schůzi Poslanecké sněmovny dne 30. 6. 2017 k návrhu na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 95/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání odborné způsobilosti a specializované způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání lékaře, zubního lékaře a farmaceuta

Antonín (ČSSD): Nepřipadá mi, že co odejde z nemocnice do ambulance, je odpad
Foto: ČSSD
Popisek: Pavel Antonín

Já nikdy nebudu tak dobrý rétor, jako pan docent Svoboda. Takže v tomto mě omluvte. Ale chtěl bych, abyste pochopili, že to, co se odhlasovalo minule při projednávání tohoto zákona, bylo správné.

Dítě, které přijde k pediatrovi v ambulanci je stejně nemocné jako dítě, které přijde nemocné do nemocnice. Ten lékař, který ho ošetřuje, má mít jeden systém vzdělávání, který ho připraví na to, jak o to dítě pečovat. Ne jiný s jedním kulatým razítkem a druhý s druhým kulatým razítkem, který se bojí o to razítko nyní přijít. To si myslím, že je zcela zásadní a všichni byste to měli pochopit.

Jsou státy, kde pediatr, a blízké státy německy mluvící kolem nás, je specialista jeden v celém okrese, který konzultuje speciální pediatrická onemocnění a taková ta běžná základní setkávání se se zdravotníkem je setkávání se s rodinným lékařem a teprve potom je nemocniční péče. I takto může vypadat pediatrie.

Já jsem rád, že u nás funguje tak, jak je a jsem za to šťastný. Nepřipadá mi že to, co odejde z nemocnice do ambulance je odpad. Připadá mi, že by to spojení mezi nemocnicí a terénem mělo jednou provždy zůstat a nemělo by se mu klást překážky a neměly by se mezi nimi vykopávat příkopy.

Na závěr bych chtěl říct, že vystoupilo osm kolegů, z nichž někteří opakovaně. Vzneslo se několik návrhů, aby se projednávalo v devadesátce. Veto aby se projednávalo v devadesátce. Zkrácení na 12 dní. Veto na zkrácení na 12 dní. A projednávání za 30 dní. A potom zamítnutí v prvním čtení. Děkuji.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…