Aulická Jírovcová (KSČM): Náš kraj není odpadní žumpou

10.11.2016 17:30

Ústní interpelace na premiéra na 50. schůzi sněmovny 10. listopadu 2016:

Aulická Jírovcová (KSČM): Náš kraj není odpadní žumpou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hana Aulická Jírovcová (KSČM)

Vážený pane premiére, interpeluji vás ve věci problematiky nepřizpůsobivých občanů v Ústeckém kraji. Je to velice známá situace a pro vás, pane premiére, samozřejmě také, že v Ústeckém kraji, především v okresech Most, Chomutov, Ústí n. Labem a Děčín tato problematika eskaluje.

Kraj a již zmíněné okresy neustále čelí příchodu nepřizpůsobivých občanů z celé České republiky, především ze Středočeského kraje. Není však výjimkou, že se k nám stěhují i občané z členských zemí Evropské unie, jako je Slovenská republika. Návrat našich občanů z Velké Británie je také realita všedního dne.

Problémy, které tato koncentrace nepřizpůsobivých občanů v jednom regionu přináší, bych vám asi nemusela připomínat, ale vzhledem k dosavadnímu přístupu legislativních změn a nástrojů, které byly přijaty, musím. Zvyšující se kriminalita, nárůst hluku, špatné hygienické podmínky, narušování veřejného pořádku, intolerance, dodržování nočního klidu, vymezení se vůči jiné skupině a především nulové pracovní návyky. Obce a města nemají jakýkoliv nástroj, aby zamezily novému přílivu těchto občanů. Na vedení obcí a měst se neustále valí petice, stížnosti a prosby, které žádají o zásadní krok, aby se situace řádně žijících občanů nedostávala na hranici slušného soužití s občany.

Obce i města vydávají vyhlášky za vyhláškou, snaží se dělat co mohou, ale zásadní legislativní nástroje nejsou a bohužel ani zatím nepřicházejí.

Vážený pane premiére, náš kraj a jeho regiony nejsou odpadní žumpou, jak nás mnohá média označují. Máme krásný kraj, plný krásné přírody, průmysl s dlouhodobou tradicí a chytré a schopné občany.

Moje otázka tedy zní: Jak chcete být nápomocen v zamezení další eskalace této problematiky a jaké legislativní kroky byste podpořil, aby města a obce nebo kraj měly schopné nástroje k zásadní změně této situace?

Odpověď premiéra najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

12:12 Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

Konec problémům s opožděnými platbami. To si europoslanci slibují od nové směrnice, kterou schválili…