B. Sobotka jednal s odboráři o klíčových tématech sociální politiky

04.07.2014 12:37

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka se 3. července 2014 sešel s předsedou Českomoravské konfederace odborových svazů Josefem Středulou a dalšími zástupci této organizace ke společnému jednání. Diskutovali především o daňové oblasti, o účasti zaměstnanců v dozorčích radách akciových společností a také o zvyšování minimální mzdy.

B. Sobotka jednal s odboráři o klíčových tématech sociální politiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Předseda vlády ČR a zástupci odborových svazů se společně shodli na dobře fungujícím vzájemné dialogu, kdy výsledky společné komunikace by měly být součástí procesu vytváření rozhodnutí vládního kabinetu. Na společném jednání diskutovali také o novém daňovém balíčku, který nyní putuje z vlády k projednání do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Cílem vládních pozitivních změn je snaha významně pomoci rodinám s dětmi a podpořit seniory. Vláda těmito změnami napravuje asociální kroky předchozích vlád.

Dalším důležitým tématem, které předseda vlády se zástupci odborů projednali, bylo zastoupení zaměstnanců v dozorčích radách akciových společností. To by mělo napomoci především k lepší informovanosti zaměstnanců v jednotlivých společnostech a zároveň také ke zlepšení zpětné vazby od zaměstnanců směrem k vedení firem.

Obě strany diskutovaly rovněž vládní rozhodnutí o pravidelném zvyšování minimální mzdy. Již od ledna příštího roku se hranice minimální mzdy zvýší o 500 korun, v dalších letech dojde poté k postupnému navyšování. Odbory se společně s premiérem shodli, že minimální mzda by měla plnit pro pracující lidi především motivační roli. A měla by být za odvedenou práci důstojnou odměnou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…