Babiš (ANO): Hlásím další pokroky v sestavování vlády

19.11.2017 17:50

Komentář na facebookovém profilu k aktuálnímu dění

Babiš (ANO): Hlásím další pokroky v sestavování vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Přes víkend jsem makal a hlásím další pokroky v sestavování vlády. Mám jasný názor na vnitro a školství, kultura a zdravotnictví jsou už obsazené taky, ještě přemýšlím o průmyslu a zemědělství, jinak už to mám komplet a brzo můžu vládu představit prezidentovi. Pokračujeme v psaní programového prohlášení vlády, už i Piráti nám dali své programové teze. Pořád nechtějí do vlády a vlastně chtějí po nás, abychom plnili jejich program za ně… Nám to nevadí, jsme zvyklí makat, nabídneme jim nějaké pozice v digitalizaci a eGovernmentu.

Samozřejmě jsem si našel chvilku, abych zajel do dalších krajů poděkovat za podporu ve volbách a z očí do očí vám mohl zodpovědět všechno, co vás zajímá okolo tohohle povolebního cirkusu. Sjezdil jsem Šumperk, Přerov, Prostějov, Rýmařov, Karvinou, Bohumín, Hlučín a samozřejmě nechyběla Ostrava!

Nevím, jestli to bylo tím počasím, ale kam jsem přijel bylo plno a občas jsem dostal pusu - hlavně od starších dam. Třeba se chtěly jen ohřát. Byla dost kosa, ale díky svařáku a grogu jsme to dali. V Havířově mi přinesla paní plyšáka, kterého ručně vyrobili v místním domově důchodců - je to kočička symbolizující sedm životů. Prý je budu v těchhle povolebních bojích potřebovat.

Na náměstí v Olomouci nám nedovolili mikrofon ani pódium, tak jsme si povídali v davu lidí. No povídali… aby slyšeli i vzadu, musel jsem pořádně řvát. K tomu byla ještě tma a někdo v davu křičel: “Vylezte na lampu, ať vás vidíme!” Myslím, že to není jen můj dojem, ale na srazy teď chodí ještě víc lidí, než před volbami, i nálada je mnohem srdečnější a uvolněnější. Že by se někteří předtím báli přiznat, že volí ANO? Nebo je dostalo do ulic šaškování ostatních stran?

Možná jste si všimli, že pár stran - hlavně ty, které se dostaly do sněmovny jen o prsa, utvořily takzvaný Demokratický blok.  Řídí ho ti samí lidé, kteří můžou za polistopadový marasmus, proti kterému jsme se rozhodli bojovat. A sabotují jakýkoli návrh na sestavení vlády. Jsem přesvědčený, že kdyby tohle věděli jejich voliči před volbami, tak se některé z těch stran do sněmovny ani nedostanou.

Taky se mě novináři pořád vyptávají na církevní restituce. My na ně máme stejný názor už čtyři roky a nemá to nic společného s vyjednáváním o vládě. Celá ta kauza restitucí od začátku smrděla. Byly předražené o 54 miliard. Upekl to člověk, který teď vede ten zmíněný “demokratický blok” proti nám. Zákon byl schválený přesně v 0:38 ráno 8. listopadu 2012 za podivného šachování a se spoustou přestávek, nakonec ho prosadili s převahou jediného hlasu poslance ODS, který už v té době byl nepravomocně odsouzený za korupci, A později i pravomocně...

Zítra je první jednání sněmovny, na kterém poslanci složí slib a budou zvolené výbory. Ve středu si pak snad zvolíme předsedu. A jak slíbil pan premiér, měla by stávající vláda podat hned demisi. Doufám, že vám příští týden budu moct napsat, že jsme zase o kus dál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…