Babiš: Aféra? Pan Steigerwald opakuje lži paní Němcové

24.10.2013 9:01

Zajímavý článek o uměle vyvolávaných předvolebních aférách zveřejnil v úterý v MF Dnes komentátor Karel Steigerwald. Zapomněl ale sdělit, kdo tyto "aféry" zveřejňuje a kdo jim pomáhá na svět.

Babiš: Aféra? Pan Steigerwald opakuje lži paní Němcové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Jsou to novináři a komentátoři, kteří nemají potřebu si tyto "aféry" ověřovat. Když předsedkyně ODS Miroslava Němcová řekne, že se Babiš vyhnul soudu, a proto se nedovíme, zda spolupracoval s StB, berou to novináři jako samozřejmost.

Když tuto "aféru" připomene ve svém předvolebním videu pan herec Pavelka, je to pro novináře zřejmě potvrzená samozřejmost. To, že pan Pavelka před volbami podporuje paní Němcovou (a její lži), jsme museli novinářům připomenout my, sami si to nezjistili.

Vysvětlili jsme také, proč nebylo třeba, abych na ten soud šel. Ale to už zase pana Steigerwalda, který píše o "aférách", nezajímá. Takže ještě jednou pro novináře, paní Němcovou a pana Pavelku:

Na slovenský Ústav paměti národa jsme podali žalobu 17. ledna 2012. Rok a půl se nic nedělo. První stání proběhlo až 6. června 2013, tehdy jsem vypovídal hodinu a deset minut. Žalovaný Ústav paměti národa v srpnu 2013, kdy hnutí ANO začaly stoupat preference, najal nové právníky, kteří si začali předvolávat vlastní svědky (samozřejmě to měli udělat už při prvním stání). Mezi jinými ústav navrhnul také předvolání kapitána StB Rastislava Mátraye, který ovšem více než před rokem zemřel.

Další stání proběhlo 10. října, kdy měli vypovídat svědci. Naši právníci se dotázali, zda mám u soudu být. Soudkyně moji přítomnost nevyžadovala, protože už jsem vše řekl 6. června. „Aféra“ s mojí nepřítomností je tedy vyřešena.

Svědci ani jedné ze stran na jednání 10. října nepřišli. Místo nich právníci ÚPN předložili soudu listiny, které nemají žádnou důkazní hodnotu a v žádném případě nedokazují, že bych podepsal spolupráci s StB nebo byl jejím vědomým agentem. Tyto listiny se pak v sobotu 19. a v úterý 22. října (tři dny před volbami) objevily ve slovenském deníku SME, který spoluvlastní čeští vydavatelé a do něhož usilovně volá redaktor Reflexu a fanatický fanoušek Václava Klause Daniel Kaiser, aby mohl tyto listiny a „důkazy“ zveřejnit i u nás.

To, proč se tři dny před volbami zveřejňují nějaké dokumenty, které nic nedokazují, ale mají leccos naznačit, si každý soudný člověk domyslí sám. Já říkám pořád to samé: S StB jsem spolupráci nepodepsal, nikoho jsem neudával, nechodil jsem do žádných estébáckých bytů, StB naopak vyšetřovala mne. Jenže „aféra“ si i díky panu Steigerwaldovi žije dál.
 
Andrej Babiš

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Andrej Babiš

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.