Bajer (Soukromníci): Jak se může Pardubický kraj stát lepší adresou?

29.11.2015 14:33

Jak může Pardubický kraj pomoci rozvoji podnikání? Jaké jsou jeho možnosti zajistit zdravotní péči i v okrajových částech? Jak podpořit sportování dětí. A může být kraj lidem blíž? To jsou jen příklady toho, o čem byla dnes řeč v ABC klubu Pardubice.

Bajer (Soukromníci): Jak se může Pardubický kraj stát lepší adresou?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany soukromníků ČR Petr Bajer

Akci uspořádala Strana soukromníků České republiky s podporou senátora Ivo Valenty jako součást projektu Hledáme hejtmana.

U pomyslného kulatého stolu zasedl bývalý senátor a náměstek ministra zdravotnictví, dnes ředitel soukromé nemocnice ve Vrchlabí Vladimír Dryml, ředitel Střední školy automobilní Holice Michal Šedivka či Martin Moravec, vedoucí oddělení speciálního stavebního úřadu a dopravy pardubického magistrátu. Do Pardubic přijel akci podpořit i senátor Ivo Valenta. „Na místo velkých slov jsem zastáncem činů. Ty nemusí být velké. Stačí malé krůčky, ale vytrvalé a vedené správným směrem. A toto je jeden z těch prvních kroků – zjistit fakta, názory lidí a postřehy odborníků. Ze své práce v Senátu vidím, jak nesmírně je důležité nezůstávat pasivní, nenadávat někde v koutku, ale rázně do toho praštit,“ vysvětluje podstatu projektu Hledáme hejtmana senátor Ivo Valenta.

K palčivým tématům Pardubického kraje se vyjadřoval i předseda Strany soukromníků České republiky a místostarosta Holic Petr Bajer. Ten vidí jako velký problém kraje přetrvávání bariér v rozvoji  podnikání. „Stát by nemusel dávat tak výrazné prostředky do příprav průmyslových zón či přerozdělovat tolik dotací, kdyby se choval partnersky k živnostníkům a menším firmám. Opravdu jsme přesvědčeni, že odstraňování bariér v podnikání je tou nejlepší cestou k rozvoji kraje," říká Petr Bajer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.