Bajer (Soukromníci): Sbírejme víčka! Zachráníme ČSSD a pomůžeme ekonomice

17.05.2016 10:48

Už nemůžeme dál čekat! Je nejvyšší čas spojit síly a zachránit vládnoucí stranu před hrozící exekucí. Ideálním řešením se zdá být společensky oblíbená forma sbírky, do které se s radostí zapojují děti už od mateřských škol. Vyhlásíme sběr víček z plastových lahví!

Bajer (Soukromníci): Sbírejme víčka! Zachráníme ČSSD a pomůžeme ekonomice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany soukromníků ČR Petr Bajer

Na umoření dluhu ČSSD, který činí 338 milionů korun je potřeba 48 milionů kilogramů víček. Pokud počítáme s nejvyšší výkupní cenou, což je 7 korun za jeden kilogram víček. Situaci nám může malinko zkomplikovat to, že by se podařilo víčka odprodat do výkupny jen za běžných 3 až 5 korun za kilo.

Sběrná místa budou zřízena v každém městě i v každé obci v republice. Velké plastové pytle v oranžové barvě bychom rádi umístili do velkých nákupních středisek, do menších prodejen potravin a obecních koloniálů, ale také do restaurací a hospod. Jen pro představu, velký plastový pytel na suť, který má objev 120 litrů pojme něco okolo 20 kilogramů víček, jeho cena je tedy 140 korun. Bedna od banánů pojme zhruba 8 až 10 kilo víček, což je obsah v ceně asi 70 korun.

Kromě záchrany sociálních demokratů, kteří se budou moci znovu věnovat důležitějším vládním otázkám, bude mít sbírka pozitivní efekt také pro všechny dobrovolníky, kteří se do ní zapojí. Jejich pitný režim projde zásadní změnou. A prospěch ze sbírky budou mít také výrobci nápojů, když uvážíme, že nasbírat 25 000 kusů víček znamená vypít stejný počet nápojů celkem za 500 000 korun.

Pokrytí sběrnými místy musí být co nejhustší a sbírka opravdu blesková. Městský soud v Praze by měl totiž rozhodnout v řádu několika dnů o námitkách ČSSD v kauze stovek milionů pro advokáta Zdeňka Altnera. Pokud námitky neuzná, už nic nebrání zahájení exekuce na sociální demokracii.

Petr Bajer

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.