Bajer (Soukromníci): Účtenková loterie je zrůdnost. Podporuje udavačství a je důkazem nehorázného plýtvání

20.07.2017 18:58

Ministerstvo financí v těchto dnech oznámilo, že již k 1. říjnu 2017 spouští tzv. účtenkovou loterii k EET. To však Strana soukromníků České republiky jednoznačně odmítá a upozorňuje na to, že jde o exemplární ukázku nezákonného plýtvání s veřejnými financemi a podněcování k udavačství.

Bajer (Soukromníci): Účtenková loterie je zrůdnost. Podporuje udavačství a je důkazem nehorázného plýtvání
Foto: Soukromníci
Popisek: Petr Bajer, předseda Soukromníků

„Proti drobným podnikatelům a živnostníkům vyhlásila tato vláda třídní boj, jehož cílem je zlikvidovat střední třídu a zmonopolizovat podnikání v naší zemi. Strana soukromníků České republiky proto nepřestane v úsilí hájit živnostníky proti této státní šikaně. Od samého začátku upozorňujeme na to, že elektronická evidence tržeb je nehorázným zásahem do svobody podnikání a představuje online šmírování namířené plošně proti všem slušným podnikatelům. Protestovali jsme proti zavedení EET, snažili jsme se prosadit jeho zrušení a podporovali jsme následnou ústavní stížnost. A jsme přesvědčeni o tom, že pokud EET nezruší Ústavní soud, tak to bude jeden z prvních zákonů, které zrušíme hned po podzimních parlamentních volbách,“ připomněl Petr Bajer, předseda Strany soukromníků a kandidát do Poslanecké sněmovny Parlamentu za Pardubický kraj.

O to více je Petr Bajer šokován postoj ministerstva financí, které oznámilo, že uspíší start účtenkové loterie, která má být podle plánů ministerstva spuštěna již 1. října 2017. „Jsem přesvědčen o tom, že jde o exemplární ukázku nezákonného plýtvání s veřejnými financemi. Finanční prostředky ze státního rozpočtu přece nejsou určeny k vyplácení výher v jakékoliv loterii, ale k financování školství, zdravotnictví, dopravních investic, apod.,“ uvedl Bajer, který si zároveň klade několik zásadních otázek:

„Jak je vůbec možné, že na jedné straně ministerstvo financí pracuje s deficitním rozpočtem a na druhé straně chce desítky milionů korun jen tak rozházet mezi lidmi na pofidérní loterii? Jak je možné, že vláda na jedné straně škrtá investice nebo se brání přidat lékařům či učitelům a na druhé straně láká lidi na drahá auta nebo finanční odměny? Vždyť sám ministr financí při nástupu do své funkce veřejně prohlašoval, že ve státním rozpočtu chybí peníze a teď ten samý člověk uspíšil start účtenkové loterie, které neúčelně vytahá ze státního rozpočtu další desítky milionů korun,“ kroutí hlavou předseda Soukromníků a dodává:

„Takový postup je podle mého soudu v rozporu s českou legislativou. Obrátil jsem se proto na právníky, aby celou záležitost posoudili,“ řek Petr Bajer, předseda Strany soukromníků České republiky, který se zároveň ptá, jestli by takový postup ministerstva financí neměl zajímat např. také Nejvyšší kontrolní úřad, který má dohlížet nad hospodárností všech složek státu.

Podle Strany soukromníků České republiky však nejde jen o nehospodárné nakládání s daněmi nás všech. „Účtenková loterie k EET navádí svou podstatou k udavačství. Takové praktiky, kterých jsme si dosyta užili za komunismu, jsou podle mne jen dalším podněcováním k nenávisti vůči živnostníkům a drobným podnikatelům. V podstatě ministerstvo financí lidem slibuje milionové výhry za to, že budou místo finančních úředníků kontrolovat podnikatele, jestli vydávají správnou účtenku. To je podle mne zcela zrůdný přístup, který posiluje třídní nenávist mezi občany naší země,“ nebere si servítky předseda Soukromníků Petr Bajer.

„Je proto zřejmé, že ani personální výměna na postu ministra financí nic nezměnila na tom, že představitelé hnutí ANO 2011 nesou přímou odpovědnost za šikanu a likvidaci drobných podnikatelů a živnostníků v České republice,“ dodal Petr Bajer.

Strana soukromníků České republiky ustavičně bojuje proti všem zákonům, které devastují podnikatelské prostřední v naší zemi. „Velký úspěch jsme dosáhli např. v případě kontrolního hlášení DPH. Iniciovali jsme totiž podání ústavní stížnosti, kterou nakonec potvrdil i Ústavní soud a nařídil vládě nápravu. Ta se však na nález Ústavního soudu vykašlala a podle všeho tak bude kontrolní hlášení DPH od Nového roku jen dobrovolné,“ připomněl jeden z několika úspěchů Soukromníků jejich předseda Petr Bajer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…