Bajer (Soukromníci): Vyzývám Štěcha k odstoupení ze všech funkcí. Tonoucí se stébla chytá?

18.06.2017 16:45

Předseda Soukromníků vyzývá Štěcha k odstoupení ze všech funkcí Petr Bajer: "Může to ale být i panika. Oranžová loď se potápí a tonoucí se stébla chytá."

Bajer (Soukromníci): Vyzývám Štěcha k odstoupení ze všech funkcí. Tonoucí se stébla chytá?
Foto: Soukromníci
Popisek: Petr Bajer, předseda Soukromníků

Hloupost umocněná snahou na sebe upoutat pozornost. Tak hodnotí předseda Strany soukromníků ČR Petr Bajer prohlášení předsedy senátu Milana Štěcha z ČSSD, který navrhuje zvýšení daňových podmínek pro osoby samostatně výdělečně činné. "Vyzývám otevřeně pana Štěcha k odstoupení ze všech funkcí. Není to člověk na svém místě, svým vystoupením napadl všechny, kteří ho ze svých daní platí," řekl předseda Soukromníků.

Drtivá většina živnostníků a podnikatelů je podle Bajera poctivých a nezaslouží si strefování do vlastních řad ze strany sociální demokracie a hnutí ANO. "Naopak. Jestli mají politici jakákoli podezření vůči podnikatelům, měli by věřit finančním úřadům.  Zapomněli na to, že těch poctivých je většina a bývali to i příznivci sociální demokracie, hlavně ti drobní podnikatelé. Teď ale tomu dal expředseda odborů korunu. Zřejmě dělají sociální demokraté vše pro to, aby se nakonec nedostali ani do sněmovny," dále uvedl Petr Bajer.

Milan Štěch podle Bajera zapomněl na to, že právě malí živnostníci byli i jeho voliči. "Ty teď ale záměrně ČSSD likviduje. My bychom přivítali alternativu, jakousi dobrovolnou možnost, platby minimální daně dle obratu, ale zdůrazňuji jen na dobrovolné bázi. Živnostník má přece jen shánět práci, pracovat a ne se zabývat papírováním.  Pro poctivého podnikatele bude určitě lepší, když dá na daních i o něco víc, ale nebude muset platit účetní. Paušální daň nastavená dle obratu by tohle vyřešila," prohlásil předseda Soukromníků.

Doplnil, že sice na sebe Milan Štěch upoutal pozornost, že mezi sociálními demokraty není jen Zaorálek nebo Chovanec, ale z jeho vyjádření muselo zamrazit milion drobných podnikatelů v republice. "Měl by si zkusit chvíli nebýt politikem a zkusit se živit sám. Mohl to udělat jen z hlouposti, protože různých hloupostí jsme v posledních měsících od čelních představitelů sociální demokracie slyšeli dost. Může to ale být i panika. Oranžová loď se potápí a tonoucí se stébla chytá. Pak ale hází přes palubu své voliče. Zamyslete se pane Štěchu nad tím, že urážíte lidi, kteří se skládají na váš plat," uzavřel předseda Soukromníků, který je na třetím místě kandidátky ODS v Pardubickém kraji do poslanecké sněmovny.

Předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) na sjezdu odborového svazu Kovo ve čtvrtek v Olomouci představil návrh, který by podle něj zajistil českým firmám příliv až několika desítek tisíc pracovníků. Stačí podle něj zvýšit odvodové podmínky pro osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ) na úroveň nyní platnou pro zaměstnance, a mnoho „pseudopodnikatelů” se raději nechá zaměstnat, míní Štěch.

„Myslím si, že je tu velká skupina lidí, kteří pracují jako OSVČ a nejsou z národohospodářského hlediska efektivně využití. My máme tolik OSVČ, jako mají typicky agrární země na jihu Evropy, a nikdo neví, jaký je jejich přínos pro tvorbu HDP,” řekl Štěch.

Předseda Soukromníků s tím ostře nesouhlasí. "Pan předseda senátu evidentně neví, jaká je běžná praxe v životě obyčejných obyvatel, kolik živnostníků a podnikatelů potřebujeme ve službách a obchodu. Tato skupina je pro náš život nenahraditelná. Je evidentní, že žije mimo realitu, proto by ani neměl o našem žití spolurozhodovat. Proto ho ještě jednou žádám aby odstoupil," uzavřel Petr Bajer.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

8:04 Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.