Bajer (SsČR): Více než tisíc lidí demonstrovalo proti omezování svobody

28.10.2015 18:14

Elektronická evidence tržeb, kontrolní hlášení DPH, připravovaný plošný zákaz kouření ve všech restauracích. To jsou příklady toho, jak se současná vláda naváží do soukromých podnikatelů.

Bajer (SsČR): Více než tisíc lidí demonstrovalo proti omezování svobody
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Bajer

Tyto zásahy do svobodného soukromého podnikání budou pro všechny podnikatele starostí navíc. Pro ty nejmenší pak mohou být i likvidační. Na takto tvrdé rány, navíc rozdávané evidentně úmyslně, je nutné reagovat. Jasně, viditelně a nahlas. Proto dnes uspořádala Strana soukromníků České republiky, spolu se Stranou svobodných občanů, demonstraci na Václavském náměstí.

Více než tisíc lidí, transparenty s nápisy brojící proti EET, záplava žluté a černé barvy. I tak dnes odpoledne vypadalo Václavské náměstí. „Říká se, že na hrubý pytel je potřeba hrubá záplata. A do této situace jsme se dostali i my – soukromí podnikatelé a vlastně všichni aktivní a podnikaví lidé, kteří nechtějí být závislí na státu. Vláda nám hází klacky pod nohy tak vehementně, že na to musíme upozornit patřičně viditelně a slyšitelně,“ vysvětluje předseda Strany soukromníků České republiky Petr Bajer.

Strana soukromníků České republiky dlouhodobě upozorňuje na to, že stát už není občanům partnerem. Šmíruje, stále více je kontroluje a ty, kdo projeví aktivitu, plošně kriminalizuje. Tento příval pohrom se přitom stal problémem, který se netýká již jen živnostníků a malých a středních podnikatelů, ale celé společnosti. Proto odstartovala kampaň Všichni jsme soukromníci.

„Jde o kampaň aktivních lidí, kteří se odmítají smířit se současným vývojem směrem k nesvobodě, regulokracii a vyčerpávající byrokracii. Naším primárním cílem nejsou mandáty, kampaní chceme zmobilizovat co nejvíce schopných lidí. Nelze čekat, až se změní politická reprezentace. Je potřeba jednat hned,“ uvedl již dříve předseda Strany soukromníků ČR Petr Bajer.

Více na www.soukromnici.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…