Balaštíková (ANO): Když Babiš ve vládě nepřekáží...

06.10.2017 14:30

Vláda se snaží, aby u nás zbohatli hlavně zahraniční podnikatelé, ne ti naši. Právě teď, na konci volebního období, kdy už ve vládě nepřekáží Andrej Babiš (ANO), podepisuje ministr průmyslu miliardový kšeft s lithiem.

Balaštíková (ANO): Když Babiš ve vládě nepřekáží...
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

Sobotkova vláda se těsně před koncem volebního období chová, jako bychom byli všichni hloupí. Když se ministr financí Babiš vyslovil negativně k záměru svěřit těžbu lithia do rukou zahraniční společnosti, následovala rychlá protiakce, na jejímž konci bylo jeho odstoupení z vlády. A tak teprve teď a v klidu, vláda realizuje kroky, se kterými Babiš nesouhlasil a které skutečně nejsou ku prospěchu naší země! Ale někomu to náramně vyhovuje a bude z toho mít prospěch!

Nemohu pochopit, proč u nás nevládnou lidé, kterým jde v prvé řadě o to, aby byla bohatá především naše země, aby byli podporováni domácí podnikatelé, rozvoj a využívání nových technologií, abychom měli konečně u nás produkci s vysokou přidanou hodnotu a měli rozvinuté a soběstačné zemědělství a potravinářství. To všechno by přineslo nejen nová pracovní místa pro naše lidi, ale také nové obchodní příležitosti a větší váhu naší republiky v mezinárodním měřítku. Těžba lithia se mohla stát jedním ze základních zdrojů, které k tomu mohly významně přispět! Bohužel vidíme, že konání některých jedinců je naprosto jiné a naši zemi využívají jen jako zdroj bohatství, ze kterého nás stát uvidí skutečně jen malý drobeček. Všechny podivnosti okolo kauzy lithium se tu a tam objevují v médiích, a protože se premiér k nim nevyjadřuje (a postup vlády jen naivně vysvětluje), nejspíš budou všechny pravdivé. Přestože celá kauza „lithium“ začala již dříve, nebylo třeba v ní takto pokračovat.

Náš největší malér.

Když pravicové vlády tvrdily (Kalousek), že „stát neumí vařit pivo“ a (Klaus a další), že „stát je nejhorší hospodář“, říkali tím také, že pro vedení státních firem nemáme dostatek schopných lidí (i když v soukromých firmách jsou!). Politika odmítání účasti státu na trhu vedla k otevření neskutečných příležitostí zisků pro soukromý sektor a k účasti na moci dostávalo příležitost stále více lidí všehoschopných. A tak nám již dlouhá léta vládnou. Jejich zájmem skutečně není bohatý stát, české firmy a spokojení občané. A to je náš největší malér!

A co se týká lithia – místo toho, abychom problém těžby a zpracování řešili s maximálním zapojením státu (nebo jeho firem), slyšíme od „sobotků“ jen, že to neumíme (jako to vaření piva). Pak skutečně nevím, jaký je mezi nimi a Kalouskem rozdíl. Mluví stejným jazykem a dělají stejné věci – škodí nám. A k tomu opravdu nepotřebovali Babiše, který by jim do toho viděl či dokonce mluvil!

(Pozn.: toho, co je třeba napravovat je zatraceně hodně!)

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…